Clujeni care găzduiesc 11 ucraineni, sunt puși acum să plătească taxa de salubritate pentru fiecare

 

O familie din Cluj-Napoca găzduiește în Luna de Sus 11 refugiați din Ucraina, dar acum s-au trezit că trebuie să plătească taxa de salubritate (gunoiul menajer) la Florești, pe lângă ajutorul pe care l-au oferit.

Găzduim, din 6 martie, 11 persoane din Ucraina și azi (luni) am mers la Primăria Florești cu actele pentru ajutorul de 20 lei/zi/ persoana pe luna Martie. Am aflat cu stupoare că trebuie să îi înscriu pe cei 11 refugiați la gunoi, cu toate că până acum gunoaiele făcute de ei le-au predat socrii mei, care locuiesc alături. 

Trecem peste faptul ca eu îi înscriu la gunoi în aprilie și ei au predat deja gunoiul în Martie. Poate în aprilie pleacă. Deci iată ce ajutor ne oferă Primăria Florești celor care ajutam refugiați de război. Probabil era singura metodă prin care puteau câștiga și ei ceva bani. Mă gândesc că li se lăsau mașinile de gunoi de la cei câțiva saci pe săptămâna în plus. Nu am cuvinte să-mi exprim indignarea”, ne-a semnalat Irina Rădulescu.

Cred ca este și ilegal ce ne cer pentru că refugiații ucraineni nu au flotant ca reședință acolo, deci nu știu cum ar putea să aibă ei contract cu salubritatea”, a mai spus clujeaca.

Familia are o casă în Luna de Sus și a pus-o la dispoziția refugiaților

Familia, pusă acum în situația de a achita taxa de salubritate pentru 11 persoane refugiate, și-a oferit casa ucrainenilor.  

Avem o casa in Luna de Sus în care găzduim persoanele, mame cu copii. este o casa aproape noua, pe care am făcut-o pentru noi, dar din motive de trafic în Florești am hotărât să rămânem la Cluj-Napoca.

Motivele pentru care am ajutat sunt evidente. Și noi avem doi copii și m-am imaginat pe mine plecând cu o valiza spre nicăieri, fugind din calea războiului.

Referitor la acest război, este încă o manifestare a dorinței de stăpânire a unui dictator, care din păcate creeaza drame printre oameni nevinovați”, a mai spus clujeanca.

Statul român va achita 6.600 de lei pentru ajutorarea celor 11 refugiați, sume urmând să fie cheltuite pentru alimente și utilități.

Taxa de salubritate din Florești este de 14 lei pe lună, pentru fiecare persoană care locuiește în comună.

Comentarii Facebook