„Clujeni, astfel de specimene vă reprezintă?”. Un șofer din Hunedoara, care locuiește de 6 ani la Cluj, s-a trezit cu ștergătorul de la mașină rupt


Nemulțumit de modul în care a parcat un șofer din Hunedoara într-o parcare din Mănăștur, un clujean a decis să-l lase pe acesta cu un ștergător de la mașină rupt. Cele întâmplate au fost relatate pe o platformă de socializare de conducătorul auto care locuiește de 6 ani în Cluj și spune că deși înțelege frustrarea proprietarului parcării, gestul acestuia a fost total deplasat. Incidentul ar fi fost surprins și pe camerele de supraveghere, iar șoferul din Hunedoara ar urma să depună o plângere la poliție pentru distrugerea bunului. 

„Locuiesc în Cluj de 6 ani la nimeni nu am rupt ștergătoare și nu am chemat poliția să ridice mașini. Dacă chiar am avut locul de parcare ocupat am lăsat frumos un bilet ca locul e cumpărat/închiriat. Sunt proprietar nu chiriaș de 3 ani și lucrez.

Într-o parcare din Manăștur cu plată, unde etajul 4a și 4b sunt pentru vizitatori am greșit și am parcat pe locul cuiva. Deasupra mai erau 2 etaje cu 8 locuri libere când am ajuns eu acolo și un etaj complet gol când am plecat. În ideea că opțiuni erau.

Am o mașină cu numere de Hunedoara. Am stat în parcare 2 ore și jumătate de la 20 la 22:30.

Când am venit mi-am găsit oglinzile răsucite în interior, ștergătorul de pe spate ridicat și cel de pe față dreapta rupt. Cu un bilet ca nu am lăsat numărul de telefon și că trebuie să parchez unde trebuie nu unde am chef ca îs la Cluj nu la Hunedoara.

Înțeleg frustrarea ca i-am ocupat locul dar putea să lase bilet și să parcheze pe unul din cele 8-10-nspe locuri libere.

Parcarea are camere. Ca tot sunt plictisit zilele astea m-am gândit că numai de dragul problemelor să fac plângere la poliție ca ultimul procesoman și să nu mă las până nu îmi dă banii pe ștergător să vadă cât de superior e omul cu adevărat frustrat.

Clujeni considerați ca astfel de specimene vă reprezintă?”, a transmis șoferul din Hunedoara pe platforma reddit.com.

Situația prin care a trecut acesta a stârnit valuri de reacții, clujenii căzând de acord că reacția șoferului supărat a fost deplasată și merită condamnată:

„Distrugerea nu are scuze. Plângere la poliție neapărat”;

„Astfel de specimene nu cred că reprezintă pe nimeni, indiferent de oraș. Când ai de-a face cu oameni normali, rezonabili și întregi la minte, nu se întâmplă așa ceva (mai ales că dobitocul avea unde să parcheze). Ăsta e probabil unul din cimpanzeii care și în trafic face ce vrea el când vrea el. Vreun special din-ăla care schimbă benzile de nicăieri fără să semnalizeze, nu acordă prioritate, claxonează ca o vacă pe câmp și așa mai departe…”;

„Tu contravenție, el infracțiune. Nu, nu sunt infractori clujenii în general”;

„E irelevant că în parcare erau alte locuri libere. Asta ar fi însemnat să facă și el ce ai facut și tu, adică să parcheze pe locul altcuiva. Eu nu înțeleg un lucru. Dacă parchezi pe un loc care NU E AL TĂU, de ce nu lași un număr de telefon în bord? Cu atât mai mult cu cât ai fost si tu de cealaltă parte a baricadei și știi cat de cat e situația în care ți se ocupă locul și masina nu are un număr de contact lăsat la vedere.

Nu mă înțelege greșit, nu sunt deloc de acord cu ce a făcut persoana cealaltă și sper să te ajute poliția și să-i facă dosar penal pentru distrugere. Îți recomand totuși să-ți cumperi un suport de-ala pe care pui numărul de telefon care sa iti stea tot timpul în bord. Te-ar putea scuti de multe bătăi de cap”;

„Mergi frumos la poliție și faci reclamație pentru distrugere. Parcările astea au de regulă camere la intrări și ieșiri, o să fie posibilă identificarea. Și pentru cei care cred că acțiunea proprietarului e justificată, degeaba vă tot căcați pe voi pentru un loc de parcare. Există recurs și fără distrugerea bunurilor, dar pe unii atâta îi duce capul. Să vă văd pe voi cum reacționați când vă găsiți mașinile cu ștergătoarele rupte sau oglinzile avariate sau sparte. O să mai considerați atunci că “acțiunea e justificată”?;

„Un prieten a pățit ceva similar în Mănăștur, clujean get-beget, deci numere de Cluj, dar din postura celui ce ți-a ridicat ștergătoarele. A găsit o masina pe locul lui, dar fiind băiat simțit a zis ca lasa masina pe un loc liber cu abonament și a lăsat un număr de telefon. Nu l-a sunat nimeni, toate bune și frumoase. Dimineața, surpriza! Amenda pusă în parbriz. Cel al cui era locul nici nu s-a sinchisit să sune, iar polițiștii locali la fel. Cand s-a prezentat la politia locala, cei de acolo i-au zis să fie fericit că nu i-au ridicat masina, ca ăla al cui era locul era deosebit de vehement. Adică a luat el amenda pentru că a ocupat un alt loc pentru ca locul rezervat era la randul lui ocupat. De aceea este foarte important sa parcam exact pe locurile noastre, pentru ca nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. Și eu am fost înțelegător cu unii și tot eu am incasat-o. Nu mai fac din astea. Ce a făcut acel individ sau individa e ceva reprobabil, dar asta nu înseamnă ca nu ar trebui să căscăm mai bine ochii pentru a fi siguri”. 

Pentru clujenii care au mașină, certurile pentru locurile de parcare din jurul blocului în care locuiesc sunt deja o parte aproape nelipsită a vieții de zi cu zi. Fie că vorbim despre vecini nepăsători sau persoane care vin în zonă pentru doar câteva minute sau ore, găsirea locului de parcare de reședință ocupat este un scenariu ce a născut numeroase scandaluri între oameni, mai ales în Mănăștur, unul dintre cele mai aglomerate cartiere ale orașului. 

Comentarii Facebook