Clujeancă, profesoară la o vestită universitate din SUA, declarată cetățean de onoare. A fost premiată și de Obama



Clujeanca Rada Flavia Mihalcea, profesoară la o vestită universitate din Statele Unite ale Americii, va primi, vineri, titlul de ”Cetățean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca”.

Rada Flavia Mihalcea a absolvit, în anul 1997, Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. După ce a obţinut titlul ştiinţific de doctor în automatizări şi calculatoare, devine profesor asociat şi cercetător la University of North Texas, unde lucrează şi în prezent.

Doamna Rada Flavia Mihalcea s-a făcut remarcată în lumea ştiinţifică din Statele Unite prin cercetări în domeniul procesării limbajului natural, al inteligenţei artificiale, al interacţiunii dintre om şi maşină, al regăsirii de informaţii, al învăţării automate aplicate. Tânăra cercetătoare clujeană a participat la dezvoltarea unor proiecte pentru giganţi precum companiile Google ori Microsoft. Rada Flavia Mihalcea a susţinut un masterat la Southern Methodist University din Dallas şi un doctorat în comunicare la prestigioasa Universitate din Oxford”, transmit reprezentanții Pirmăriei Cluj-Napoca.

Mai mult, în iunie 2009, Rada Flavia Mihalcea a fost premiată de preşedintele american, Barack Obama. Ea a fost inclusă pe lista celor mai buni 100 de tineri cercetători din Statele Unite ale Americii, lista fiind alcătuită de specialişti din nouă agenţii guvernamentale. Rada Flavia Mihalcea a primit premiul din mâinile preşedintelui american, în cadrul unei fastuoase ceremonii organizate la Casa Albă.

Printre numeroasele primii obținute de clujeancă se numără şi Premiul Grigore Moisil al Academiei Române, acordat pentru lucrări în „domeniul prelucrării limbajului natural în documente nestructurate”.

Comentarii Facebook