Luni 23 Mai

Clujean reținut de polițiști după ce a cauzat un accident grav, beat la volan. Trei persoane au ajuns la spitalPolițiștii de la Drumuri Naționale au reținut un bărbat cauzat un accident rutier, soldat cu rănirea mai multor persoane, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 30.01.2018, poliţişti din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au reţinut un bărbat de 40 de ani, care la data de 27.01.2018, ora 13:20, a produs accidentul de circulație rutieră pe DN1 E60, la km. 470+600 m, pe raza comunei Feleacu, jud. Cluj, soldat cu rănirea gravă a 3 persoane, rănirea uşoară a unei persoane şi avarierea a patru autovehicule”, informează IPJ Cluj.

Întrucât la data producerii accidentului, bărbatul nu a putut fi testat, acestuia i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conform buletinului de analiză toxicologică eliberat la data de 29.01.2018 de către Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, acesta era sub influenţa alcoolului la momentul producerii accidentului.

Oamenii legii au extins urmărirea penală şi sub aspectul savârşirii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de cǎtre o persoanǎ care are o îmbibaţie alcoolicǎ de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal, fiind schimbată şi încadrarea juridică în ”Vătămare corporală săvârșită din culpă față de două sau mai multe persoane, de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

La data de 31.01.2018, bărbatul va fi prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, pentru punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea unei noi măsuri preventive.

Comentarii Facebook