Clujean prins ”cu mâța în sac” de polițiști. Încasa ilegal subvenții de la Uniunea Europeană



Un bărbat este cercetat de polițiști după ce a încasat ilegal subvenţii de la Uniunea Europeană pentru cultivarea terenurilor agricole.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Cluj s-a constatat faptul că bărbatul a încasat ilegal subvenţii anuale acordate de Uniunea Europeană fermierilor români pentru cultivarea terenurilor agricole.

Acesta, în calitate de fermier, în perioada 2012-2013, ar fi falsificat întinderea mai multor suprafeţe agricole indicate în adeverinţele emise de Primăria comunei Apahida, care atestau calitatea bărbatului de proprietar sau detentor precar al unor terenuri.

Documentele falsificate erau ulterior depuse la A.P.I.A. Cluj. Astfel, fiermierul a obţinut în repetate rânduri sume de bani pentru pretinsele terenuri cultivate, plătite din fondurile Uniunii Europene.

Partea vătămată urmează să stabilească prejudiciul cauzat de clujean.

Dosarul de urmărire penală a fost înaintat către Direcţia Naţională Anticorupţie, organ abilitat să cerceteze infracţiunile care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, conform prevederilor O.U.G. 43/2002.

Faţă de bărbatul de 68 de ani, din municipiul Câmpia-Turzii, s-au efectuat cercetări pentru comiterea infracţiunilor de „fals în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „înşelăciune”, fapte prevăzute de Codul penal.

Comentarii Facebook