Marti 29 Noiembrie

Clujean înșelat cu un premiu fals de la o companie de telefonie

 

Un clujean a fost înșelat copilărește cu un premiu fals de la o companie de telefonie.

 

Escrocii acţionează şi folosesc diferite metode de a înşela. De această dată un clujean a fost înşelat cu 500 de lei, după ce a fost contactat telefonic de către o persoană care l-a informat că reprezintă o companie de telefonie şi că a fost desemnat câştigătorul sumei de 5.000 de lei. Evident că pentru a intra în posesia premiului, bărbatul a achitat suma de 500 de lei reprezentând comision de transfer”, precizează Poliția Cluj. 

 

IPJ Cluj recomandă clujenilor să nu se lase atraşi în cursa întinsă de astfel de escroci:

 

- nu furnizaţi informaţii personale sau coduri de reîncărcare valorică pentru cartelele preplătite de telefonie mobilă. Dacă aţi răspuns deja unor mesaje de acest tip, întrerupeţi comunicarea cu sursa lor prin neaplicarea instrucţiunilor primite de a tasta anumite coduri pe telefonul mobil;

 

- în momentul în care primiţi mesaje prin care sunteţi informat că sunteţi câştigătorul unui concurs, verificaţi veridicitatea informaţiilor la operatorii de telefonie mobilă – serviciul clienţi, folosind numărul scurt pe care operatorii de telefonie îl pun la dispoziţia clienţilor;

 

- nu daţi la curs la mesajele primite pe telefonul mobil, prin care sunteţi anunţaţi că sunteţi câştigătorul unui concurs.

 

- nici o firmă care organizează concursuri cu premii nu solicită prin s.m.s., e-mail sau telefonic date despre conturi bancare, parole şi date personale ori coduri de reîncărcare valorică pentru cartele de telefonie mobilă.

 

- studiaţi informaţiile puse la dispoziţie de organizatorii promoţiilor în presa scrisă, internet sau chiar pe etichetele produselor participante la promoţie.

Comentarii Facebook