Clujean dezamăgit de lucrările de modernizare a malurilor Someșului: „Dar ce vor să facă dragă acolo? Bâlci? Street food?”


Lucrările la malurile Someșului au avansat, dar cu tot mai mult beton turnat. Administrația a promis o oază de verdeață la final și că vor fi spații de promenadă nemaipomenite. Clujenii însă se plâng că spațiul verde a fost secționat, astfel încât suprafețele mari de verdeață care erau folosite înainte ca spațiu de agrement sunt de neutilizat acum.

Problema este că oamenii nu vor doar să se plimbe pe malurile Someșului, ci inclusiv să stea acolo, cetățenii nu au nevoie de atâtea „pietonale”. 

Ieri, de 0 mai, cum zicea un vecin din bula mea de Facebook, am ieșit la plimbare pe Someș, în sus pe malul drept până la podul nou pietonal și înapoi pe malul stâng prin Grigorescu spre centru.

Ca impresie generală, pe lângă ce au scris și comentat deja mulți pe net, și le dau dreptate, eu nu pot să înțeleg obsesia asta compulsivă de a fâșia spațiile/suprafețele, pana cand nu mai au aproape nicio valoare și devin spațiu rezidual!

Hai, ca pe malul drept mai închid un ochi ca le-a trebuit musai o fasiuta verde, fără o calitate anume, între drumul de pietoni și bici, dar la ce au distrus una din puținele suprafețe mai mari, de valoare recreativa, adică una din două, cu PATRU drumuri pentru pietoni? Dar ce vor să facă draga acolo? Bâlci? Street food? Pentru cine, că nu va mai fi loc pentru altceva de atâtea "pietonale". 

Un drum pentru pietoni în partea de sus, la șosea, langa cea de bici, ar fi ajuns bogat, iar de acolo puteau cobora cu 2, 3 raze/cărări spre apa, în adâncimea suprafeței. Așa avea o calitate recreativa, domnule Primar! Acuma au mai ras inutil cel puțin 3x2m, adică minim 6m din lățimea totală și au taiai, fasiat, rupt și suprafața asta cu asfalt și trafic inutil! Oare au planificat și semafoare la intersectii?

Asta pe lângă faptul că au ras aproape toate salciile vechi ca să planteze unele noi. Really? Oare au avut un expert (cu diplomă, că doar avem facultate în Cluj) care sa le spună că copacii trebuiau tăiați sau au ascultat aceiași "experți" care ciuntesc de ani de zile copacii din Parcul Central?”, a transmis clujeanul în „Clujul Civic”.

Comentarii Facebook