Clujean, cercetat pentru capturarea păsărilor sălbatice, individul avea peste 28 de exemplare-FOTO


În baza unor informații de interes operativ, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj s-au deplasat pentru efectuarea de verificări la un imobil din comuna Panticeu, în data de 12 martie la locuința unui bărbat de 55 de ani.

Cu ocazia cercetărilor întreprinse, într-o anexă gospodărească, au fost identificate mai multe cuști metalice în care se aflau 28 de exemplare de păsări sălbatice, din primele verificări reieșind că acestea ar fi fost capturate în toamna anului 2021. Cu privire la aceste aspecte, au fost contactați reprezentanții Societății Ornitologice Române, exemplarele de păsări fiind eliberate în natură”, anunță IPJ Cluj. 

​​În cauză au fost demarate activități de verificare prin colaborarea cu organizațiile de profil, pentru a se determina cu exactitate speciile de apartenență, urmând ca în funcție de rezultatul acestora, cercetările să fie continuate în conformitate cu OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

Comentarii Facebook