Clujean cercetat de polițiști, pentru delapidare și evaziune fiscală de peste 9 milioane de lei


Administratorull unei firme din Cluj-Napoca este cercetat de polițiștii clujeni pentru delapidare și evaziune fiscală, prin care ar fi cauzat un prejuduciu statului de aproximativ 9.400.000 lei.

La data de 14 ianuarie a.c., în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 29 de ani, din Cluj-Napoca, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare”, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

Din investigaţiile oamenilor legii a reieşit că bărbatul, în calitate de administrator al unui agent economic din Cluj-Napoca, şi-ar fi însuşit peste 4.700.000 lei, suma colectată cu titlu de TVA, aferentă operaţiunilor evidenţiate în contabilitate şi declarate la organele fiscale. Astfel, acesta ar fi pus societatea în imposibilitatea de a-şi achita datoriile către bugetul consolidat al statului.

De asemenea, bărbatul s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale prin neevidenţierea în contabilitate a tuturor achiziţiilor intracomunitare de autoturisme second-hand şi a veniturilor obţinute din comercializarea acestora pe teritoriul ţării.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului a fost estimat la 9.400.000 de lei.

Comentarii Facebook