Clujean arestat preventiv după ce a șantajat și a profitat de o persoană cu handicap


Polițiștii clujeni au depistat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat acuzat de comiterea infracțiunii de șantaj în formă continuată.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda, Biroul de Investigaţii Criminale, au identificat şi reţinut un bărbat de 63 de ani, din municipiul Turda, bănuit de comiterea infracţiunilor de șantaj în formă continuată, exploatarea patrimonială a unei persoane vulnerabile (cu dizabilități locomotorii) și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, informează IPJ Cluj.

Pentru documentarea activității infracționale a celui în cauză, la data de 17 martie a.c., poliţiştii au efectuat o percheziție la domiciliul acestuia, fiind ridicate documente, chitanţe şi agende cu însemnări, carduri şi copii ale unor documente de identitate aparţinând altor persoane.

Conform probatoriului administrat, în perioada iunie 2018 - decembrie 2019, cel în cauză i-ar fi sustras persoanei vătămate diferite sume de bani, folosindu-i cardurile bancare, în contul unei datorii. La un moment dat, din cauza faptului că persoana vătămată nu i-a mai achitat banii, bărbatul ar fi amenințat-o cu acte de violență pentru a o determina să plătească în continuare.

Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore. Ulterior, magistraţii au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Comentarii Facebook