Clujean arestat pentru 29 de zile pentru ca circula cu permisul anulat si a refuzat testul de alcoolemie


Un barbat din Cluj-Napoca a fost arestat pentru 29 de zile pentru ca circula cu permisul suspendat si a refuzat sa se supuna testului de alcoolemie.

"In 3 decembrie, la ora 15.45, politisti din cadrul Politiei municipiului Cluj-Napoca, l-au depistat pe A. Marcel, de 53 ani, din Cluj-Napoca, avand permisul de conducere anulat, in timp ce conducea un autovehicul pe strada Cosminului din Cluj-Napoca. Acesta a refuzat de a se supune atat testarii aerului expirat cat si recoltarii probelor biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de 'refuzul, impotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, in vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora', fapta prevazuta si pedepsita de art. 87, alin.5 din OUG 195/2002-R. si 'conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o  persoana al carui permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul  i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania', fapta prevazuta si pedepsita de art. 86, alin.2 din OUG 195/2002-R", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Daniela Bolos, intr-un comunicat de presa.
 
Marcel A. a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, iar, duminica, 4 decembri, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca cu propunere de arestare preventiva. Instanta a dispus arestarea preventiva a acestuia pe o perioada de 29 de zile.

Comentarii Facebook