Clujean amenințat de poliția rutieră pentru că a coborât să le ceară explicații. Cine are dreptate?


Un clujean reclamă pe un grup de Facebook, unde s-au adunat mulți șoferi din Cluj, că a fost amenințat cu reținerea permisului pentru că a coborât din mașină să ceară explicații polițiștilor rutieri.

72784968_972310783109649_5732005817859702784_n.jpg

Sigur i-a spus sa ramana la masina si el, Batman, s-a dus sa ceara explicatii. Daca avea ceva de contestat o facea in instanta, nu iti spune nimeni ca ai avut 72km/h, daca nu ai avut. Ce politist iti spune ca aveai o viteza desi nu o aveai, mai apoi sa contesti pv-ul si el sa fi muncit degeaba cu tine!? Nu e rau sa fii prost, e rau sa nu-ti dai seama”, i-a explicat o șoferiță, pe grupul Soferi de Week-end.

De obicei ti se spune sa ramai in masina pana ti se verifica actele.

Art 100. (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:

f) nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu;”, a lămurit altcineva cazul.

Un alt șofer a spus că el a pățit chiar să fie ”victima” radarului.

Am pățit și eu ceva de genu, am fost oprit și mi s-a spus ca am avut 96km/h în localitate pe când eu avea în jur de 65km/h, le-am explicat frumos ca ceva nu e în regula mi-au arătat și filmarea, probabil cel care venea în spatele meu o fi accelerat, în final am scăpat cu avertisment și 6 puncte”, a spus acesta, semn că și radarele mint.

Comentarii Facebook