Cluj: Ziar de propagandă pro-Gulen şi anti-Erdogan, distribuit la un festival turcesc de la Sala Sporturilor

 

La Festivalul Turcesc care a avut loc la Cluj-Napoca în acest weekend au fost distribuite, gratuit, exemplare ale ziarului ”Zaman – România”. Publicația conținea articole pro-Fethullah Gulen şi anti-Erdogan.

 

Festivalul a fost organizat de Fundaţia Lumina, apropiată de clericul Gulen, oponent al preşedintelui Turciei, scrie Mediafax.

 

În ziarul ”Zaman – România” au apărut un interviu acordat ”The Washington Post” de către clericul Fethullah Gulen cu titlul ”Turcia pe care nu o mai recunosc”, articole despre Gulen şi misiunea sa, despre mişcarea socială ”Hizmet” a clericului turc, precum şi o serie de articole care denunţă tortura în masă din Turcia, abuzurile săvârşite de autorităţile turce după puciul eşuat de anul trecut şi texte critice la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

 

Festivalul Turcesc – Festivalul Multiculturalităţii sa fost organizat de Fundaţia Lumina, Fundaţia Tuna, Şcoala Internaţională Spectrum, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

 

Ziarul ”Zaman” din Turcia a avut un ton critic la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar după puciul eşuat din iulie 2016 a fost preluat sub control de stat, având în prezent o linie editorială pro-guvernamentală.

 

Primăria Cluj-Napoca i-a sancționat pe organizatori pentru că nu au respectat scopul manifestării aprobate.

 

Primăria Cluj-Napoca a solicitat organizatorilor Festivalului Turcesc - Descoperiţi cultura şi bucătăria turcească de la Sala Sporturilor să înceteze distribuirea ziarului Zaman şi le-a aplicat o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea scopului manifestării aprobate. De asemenea, li s-a solicitat să desfăşoare manifestaţia conform solicitării şi scopului aprobat. Primăria respinge orice implicare sau susţinere a activităţilor de distribuire de publicaţii cu caracter politic de către organizatorii Festivalului şi le-a solicitat acestora păstrarea caracterului multicultural al manifestării aprobate”, precizează oficialii Primăriei Cluj-Napoca. 

 

Amenda aplicată a fost de 1.000 de lei.

Comentarii Facebook