Cluj: Victimele de la Colectiv comemorate cu rugăciuni și flori. Prezența a fost slabă

 

În jur de 60 de persoane s-au adunat la Cluj-Napoca, pe Bulevardul Eroilor, pentru comemorarea victimelor de la Colectiv. 

 

Oamenii au avut pancarte cu mesaje precum ”Corupţia chiar ucide”, ”Nouă ne pasă” şi ”Omagiu pentru Colectiv”, iar la monumentul Memorandiștilor au fost puse candele și flori. 

 

Organizatorii manifestării, grupul civic informal Umbrela Anticorupţie Cluj, au spus că la ”doi ani de la tragicul eveniment de la Colectiv, este important să ne aducem aminte de ce s-a întâmplat atunci, de cât de vulnerabili am fost atunci, cât de vulnerabili suntem acum în faţa unui sistem corupt. E important să ne aducem aminte şi să nu tăcem, să luăm atitudine”.

 

Un tânăr prezent la comemorare a declarat că a dorit să îşi exprime dezaprobarea faţă de faptul că, la doi ani de la tragedie, procesul pe rol nu se judecă încă.

 

În continuare suntem în pericol în spaţiile publice, iar dotările spitalelor, ale secţiilor de arşi în primul rând, nu s-au îmbunătăţit aproape deloc. La doi ani de la Colectiv nu avem încă vinovaţi, iar dacă s-ar întruni condiţii similare, probabil că tragedia s-ar produce din nou, la indigo. Avem nevoie de vinovaţi ca să ştim cum au greşit, pentru ca alţii să nu greşească la fel. Avem nevoie de vinovaţi pentru ca alţi oameni să nu mai moară în aceleaşi condiţii. Şi pentru ca morţii noştri să nu fi murit în zadar”, a spus tânărul, citat de Mediafax.

Comentarii Facebook