Joi 8 Decembrie

Cluj: Trei tineri prinși copiind la Bacalaureat, la proba la Limba și literatura română


Din cei 4.578 de absolvenți ai claselor a XII-a, din județul Cluj, înscriși la Bac s-au prezentat la proba scrisă la Limba și literatura română 4.170 de candidați.

Nu au existat situații în care candidații să fi avut temperatura peste 37.3 ̊C și nici situații în care candidații să susțină această probă a examenului cu subiectele de rezervă. 

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, în județul Cluj, au fost eliminați 3 candidați pentru tentativă de fraudă. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, azi, 22 iunie 2020, ora 15:00.

Următoarele probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat se desfășoară după cum urmează: 

marți, 23 iunie 2020 - Limba și literatura maternă;

miercuri, 24 iunie 2020 - proba obligatorie a profilului; 

joi, 25 iunie 2020- proba la alegere a profilului și a specializării.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie 2020, până în ora 12.00. 

Rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin procedura de anonimizare a numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie 2020, în intervalul orar 16:00-19:00 și pe data de 1 iulie 2020, în intervalul orar 8:00-12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020. 

Comentarii Facebook