Cluj: Țeparul care punea anunțuri false cu apartamente pentru Untold își vindea un rinichi acum 10 ani


Cristian Sorin Lung a fost reținut în 2010, pe vremea când era student și avea 23 de ani, de lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale (BIC) din Poliţia Municipiului Cluj-Napoca pentru intenţia acestuia de a-şi vinde un organ intern.

Lung a fost prins în flagrant când primea un avans de 1.000 de euro în vederea rezervării unui rinichi, pentru un transplant. Flagrantul a fost organizat în 12 iunie 2010, în jurul orei 11.00, în parcul din spatele Teatrului Naţional. Tânărul a fost racolat de pe Internet de către una din jurnalistele unui post local de televiziune. Inițial donatorul a cerut 30-40.000 de euro, dar la negociere a ajuns la 13.000 de euro.

Anchetatorii i-au făcut flagrant și l-au prins când primea 1.000 de euro.

El a fost cercetat atunci în stare de libertate. ”Am discutat cu băieţii (anchetatorii, n. red.) şi am vorbit cu cine trebuie. Nu m-am aşteptat la flagrant şi ştiu, de la poliţie, totul despre jurnalistă. S-ar putea să moară totul la poliţie pentru că am cât de cât relaţii în Cluj”, a declarat Lung. ”Cu toate relaţiile lui, dosarul va ajunge în instanţă în două zile”, susţineau poliţiştii.

Cristian Sorin Lung locuiește cu părinții pe strada Observatorului 107 și anual dă țepe pe site -urile de anunțuri.

Acum, polițiștii clujeni l-au identificat și reținut, pentru 24 de ore, pentru că a promis apartamentul mai multor persoane care participau la festivalul UNTOLD.

Conform oamenilor legii, bărbatul este bănuit că în perioada  27 ianuarie a.c. – 24 iunie a.c., folosind anunţuri prin internet privind închirierea unor apartamente cu ocazia festivalului Untold 2019, a indus în eroare mai multe persoane de la care a încasat diverse sume de bani, promiţându-le închirierea unor apartamente pe perioada festivalului. La momentul în care părţile vătămate s-au prezentat la adresa respectivă, folosindu-se de diferite pretexte mincinoase, bărbatul nu le-a mai pus la dispoziţie apartamentele. Prejudiciul cauzat de acesta se ridică la suma 30.551 de lei şi 550 de euro şi nu a fost recuperat.

Cristian Sorin Lung era la mare când păgubiții erau în fața blocului cu bagajele și nu aveau unde se caza. 

Comentarii Facebook