Luni 26 Septembrie

CLUJ: Tehnicienii radiologi au protestat la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Au amenințat cu demisia în masăMai mulți angajați ai Spitalului Judeţean Cluj au organizat un protest, ameninţând cu demisia în bloc, din cauza faptului că, spun ei, unitatea medicală a creat un conflict artificial prin faptul că nu au fost încadraţi ca şi asistenţi medicali.

Astfel, peste 20 de tehnicieni radiologi şi moaşe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca au protestat, luni, din nou, faţă de refuzul conducerii unităţii de a-i încadra ca şi asistenţi medicali, cu toate că a primit o adresă a ministrului Sănătăţii care ar reglementa această problemă

Tehnicienii radiologi şi moaşele s-au adunat, luni dimineaţă, în faţa SCJU Cluj-Napoca, după care au avut o întâlnire cu conducerea spitalului.

Marcela Nemeş, tehnician radiolog, a declarat că în urma protestului de joia trecută, Ministerul Sănătăţii a emis o adresă către DSP Cluj, din care rezultă că tehnicienii radiologi şi moaşele se încadrează la asistenţi medicali licenţiaţi.

Avem codurile COR, ne încadrăm. Am intrat la conducerea spitalului unde ni s-a spus că vom primi un răspuns, luni sau marţi. Ni s-a spus să le arătăm unde scrie în adresa ministerului că tehnicienii radiologi şi moaşele sunt asimilaţi cu asistenţii, de aceea facem apel la ministrul Sorin Pintea să să facă precizările necesare pentru managerul Petru Şuşca, singurul din ţară care nu înţelege, să emită un ordin special pentru el”, a spus, pentru Mediafax, Nemeş.

Un alt tehnician radiolog, Adina Szabo, a declarat, la rândul său, că nu era nevoie de adresa Ministerului Sănătăţii semnată de ministrul Sorin Pintea, deoarece se ştie dintotdeauna că funcţia de tehnician radiolog înseamnă asistent medical licenţiat.

Este o problemă creată artificial de conducerea SCJU Cluj-Napoca, care se întâlneşte doar la SCJU, care nu a ţinut cont de nimic, ceea ce înseamnă că sunt neprofesionişti. Luăm în calcul demisia în bloc a celor 55 de tehnicieni radiologi şi a celor 20 de moaşe, ceea ce ar duce la blocarea activităţii spitalului, dar cerem şi demisia conducerii. Ar fi mai simplu să demisioneze trei oameni din conducere, decât 75 de oameni ”, a spus Szabo.

Ulterior, protestatarii au urcat a doua oară la conducerea SCJU Cluj-Napoca, însoţiţi de vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţior, Emanuel Ungureanu, care a declarat că cere demisia ministrului Sănătăţii dacă nu este capabilă să îl demită pe managerul Petru Şuşca.

Managerul SCJU Cluj-Napoca, Petru Şuşca, a declarat, la rândul său, că a primit adresa de la Ministerul Sănătăţii şi va da un răspuns protestatarilor.

Comentarii Facebook