Cluj: Se va impune purtarea măștii în zonele aglomerate. Care sunt acestea


Directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj, Dr. Mihai Moisescu, a declarat că a solicitat impunerea purtării măștii în aer liber, la anumite evenimente publice.

Moisescu a spus că trendul infectărilor este în creștere și se impune purtarea măștii în târguri, piețe și la evenimentele publice unde participă mulți oameni, chiar dacă sunt în aer liber.

Avem piața agroalimentară Mihai Viteazu, dar și piețe de cartier. Va trebui să se poate mască peste tot. Sunt și târguri unde se adună mulți oameni, dar și zone turistice, diverse obiective unde se adună multe persoane”, a spus Mihai Moisescu.

Decizia obligativității purtării măștii în spațiile publice se va emite, cel mai probabil miercuri, 5 august, când se va spune și data de la care va intra în vigoare.

În cazul teraselor nu se vor lua măsuri nici de purtare a măștii și nici de limitare a programului. Acolo trebuie emisă o legislație națională.

Conform unor analize făcute la Cluj, cazurile de COVID 19 sunt din comunitate, dar nu au legătură cu activitatea teraselor în aer liber și nici nu au fost semnalate cazuri de îmbolnăviri în rândul celor care au venit din concedii. Aceste două surse de infectare au fost verificate în primul rând, dar nu sunt date care să susțină o astfel de teorie.

Comentarii Facebook