CLUJ - Rezultate DEZASTRUOASE la BAC 2012: Doar 479 de elevi au promovat BAC-ul din 2.419 VIDEO

 

Rata de promovabilitate din acest an la examenul de bacalaureat 2012, sesiunea de toamnă, este de 22,8%. Dintr-un număr de 2.419 de elevi înscrişi doar 479 au reuşit să promoveze.


Elevii care au dat BAC-ul în toamnă, august-septembrie, au dat examene numai la probele la care au picat în sesiunile anterioare.

 

"Nu sunt de acord cu chestia asta "dezastru la BAC". În clasa a 9-a se intră cu orice medie, în ordinea notelor de la Testele Naţionale. Media de intrare poate fi şi de 2 sau 3. Acesta este un dezastru. Şi pentru asta trebuie apreciaţi profesorii care reuşesc să-i aducă pe acei elevi la media 6-7, pentru că este un lucru foarte greu", a spus inspectorulul şcolar general al ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

 

Astfel, ISJ Cluj are în plan restructurarea reţelei de învăţământ şi reînfiinţarea şcolilor profesionale.

Inspectorul şcolar general al ISJ Cluj, Valentin Cuibus a mai precizat că BAC-ul diferenţiat "ar fi o soluţie si poate fi pusă în aplicare încă din anul şcolar următor".

 

Elevii vor decide din 2013: BAC NAŢIONAL sau BAC PROFESIONAL

 

De asemenea, Valentin Cuibus a mai spus că şcolilor din mediul rural din zona Clujului, unde rezultatele au fost foarte proaste, li se vor face anumite inspecţii neaşteptate, pentru a se vedea cu adevărat nivelul la care sunt, şi nu inspecţii anuţate.

 

Un control la nivelul a 245 de obiective de învăţământ va avea loc în perioada ce urmează de către DSP şi Prefectura Cluj, pentru a vedea care este stadiul de pregătire pentru începerea noului an şcolar, dar şi daca aceste obiective au sau nu autorizaţie. Dintre cele 245 de obiective de învăţământ, 242 au autorizaţie, iar 3 dintre ele nu, lucru care înseamnă că nu pot avea circuitele necesare pentru a funcţiona.

 

Cei care sunt nemulţumiţi de rezultatele obţinute la sesiunea de toamnă a BAC ului pot depune contestaţii în cursul zilei de duminică, 2 septembrie, între orele 16,00 şi 20,00.

 

Contestaţiile vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale după contestaţii se va face miercuri, 5 septembrie.

 

Rata de promovabilitate în sesiunea de toamnă din acest an este mai mare (22.8), faţă de anul 2011, când rata de promovabilitate în Cluj a fost de 20,62.

 

Comentarii Facebook