Cluj - Probleme la BAC, la proba de la Limba Română

 

Trei tineri au fost eliminați la Cluj de la proba scrisă de Limba Română. 

 

Cei trei au fost prinși copiind cu ajutorul unor dispozitive electronice și eliminați din examen. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj a sesizat Ministerul Educației.

 

Am sesizat Ministerul și după finalizarea probei vom oferi mai multe detalii despre aceste cazuri”, a precizat Mariana Pop, inspectorul general școlar adjunct și coordonatorul examenului de Bacalaureat de la nivelul județului Cluj. 

---------------

UPDATE

 

La nivelul judeţului Cluj, din totalul de 3765 înscrişi la această probă, au fost prezenţi un număr de 3710 elevi. Astfel, 52 de elevi au fost absenţi, iar 3 elevi au fost eliminaţi din examen, întrucât au avut asupra lor şi au folosit dispozitive/materiale destinate fraudării prin copiere.

 

Marţi, 5 iulie 2016, se va desfăşura proba de Limba şi literatura maternă (proba E)b), iar miercuri, 6 iulie 2016, va avea loc proba obligatorie a profilului (proba E)c) la disciplinele Istorie (profil uman) şi Matematică (profil real). Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d), este programată vineri, 8 iulie 2016.

 

Afişarea primelor rezultate se face, conform calendarului examenului de Bacalaureat 2016, în data de 12 iulie 2016, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie 2016.

 

Cei trei elevi provin de la Liceul Tehnologic Vladeasa din Huedin, Liceul de Arte Plastice Romulus Ladea și Colegiul Tehnic Transporturi din Cluj-Napoca. Candidații prinși copiind la Huedin si la Colegiul Tehnic Transporturi sunt din promoțiile anterioare.

 

Unul dintre tineri a încercat să copieze cu căști, dar a fost eliminat, iar asupra celorlalți doi au fost găsite fițuici și un telefon mobil.

Comentarii Facebook