Duminica 24 Septembrie

Cluj: Polițiștii au făcut vizite prietenoase prin baruri pentru a-i informa pe patroni că trebuie certificat verde COVID


Polițiștii clujeni au făcut vizite prietenoase în barurile clujene pentru a-i informa pe patroni că urmează să fie nevoie de certificat verde COVID.

Polițiștii clujeni au urmărit responsabilizarea cetățenilor și încunoștințarea operatorilor economici cu privire la obligațiile ce le revin în conformitate cu noile modificări legislative, referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.

Conform noilor modificări, ”activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05.00-02.00 în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori”.

Totodată, se prevede faptul că ”participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

Având în vedere noile reglementări instituite prin Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie 2021, pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021,  Certificatul verde COVID este necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în săli de spectacole și la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ”, precizează Poliția Cluj.

Noile modificări se aplică în localitățiile în care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Cu ocazia controalelor în trafic, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.   

În acest context, conducătorii autovehiculelor au fost instruiți în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului . 

Polițiștii vor acționa în permanență pentru ca noile măsuri introduse să fie cunoscute de către cetățeni și totodată respectate, în scopul limitării riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Polițiștii le recomandă clujenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!

Comentarii Facebook