Duminica 28 Aprilie

Cluj: ”Poliția ne-a spus că e weekend și NU AVEM POLIȚIE”. Un bărbat amenință oamenii cu arma în Câmpenești, Apahida


Statul de drept în România pare că se dezintegrează. Un locuitor din satul Câmpenești,  comuna Apahida, a reclamat la Poliție că un vecin cu o armă îi amenință, iar poliția le-a transmis că pe weekend Apahida ”nu are poliție”. 

Avem în Câmpenești, județul Cluj, un vecin care circula mereu beata, și a vărsat fosa la noi în curte și după 9 luni de rugăminți am chemat poliția și a fost amendat. 

Acum individul și-a cumpărat armă și ieri (sâmbătă, 2 iulie) a tras în preajma casei mele, nu erau 5 metri. Nu știu ce arma are. Eram cu fetita de 1 an afară. Apoi s-a urcat în mașină și i-a amenințat și pe alți doi vecini cu arma.

Am sunat la 112 și poliția nu a venit la primul apel, deoarece după spusele lor nu a fost nimeni împușcat. Apoi am sunat eu deoarece am făcut un atac crunt de panica, și nu mă simțeam în siguranță. După ce el ne-a spus ca ne arată el, că ne aranjează el fluturând pistolul la mine și la ceilalți vecini.

”Poliția ne-a încurajat să venim luni la secție pentru plângere, deși eram acolo și puteam scrie”

După cum am spus poliția nu a făcut nimic. A venit și ne-a zis că nu e nu știu ce și că noi nu suntem procurori, avocați, judecători și nu știm noi să scriem o plângere. Că nu este amenințare. Și că dacă vrem sa venim luni doar la plângere, deși am fost toți 3 la secție și nu ne-au încurajat sa scriem plângerea atunci.

Ne-au spus ca ei nu sunt din Apahida, e weekend și nu avem poliție. Sunt curioasa ce masuri vor lua. Au fost 10 martori ieri la eveniment.

Dacă pentru noi muritorii de rand nu se face nimic, pe cei amărâți îi băgăm în seama numai când sunt împușcați, desfigurat sau morți? Stăm cu frica în curtea noastră”.

Incidentul semnalat s-a petrecut sâmbătă, 2 iulie, la ora 19.00, fiind făcute apeluri la 112, care sunt înregistrate prin lege. 

------------------

UPDATE

La ora 19.40 un echipaj de poliție s-a deplasat în Câmpenești, la o oră de la apariția materialului de mai sus. Agenții și-au cerut scuze de la oameni și i-au invitat luni să depună plângere.

------------------

UPDATE 1

Cel acuzat că a vânturat arma în fața vecinilor este un român întors din Canada, care susține că nu are armă și totul este o invenție. 

Acesta a spus că toată lumea din localitate a știut că este vorba despre, deși în articolul în care vecinii reclamau că a tras cu arma nici măcar nu îi este dat numele. ”Nu știu de unde au aflat toți că aș fi eu. Eu sunt inginer și luni dimineața merg la Poliție pentru a vedea despre ce acuzații este vorba. Eu nu am armă și nu am amenințat pe nimeni. Sunt numai invențiile unor vecini”, a spus acesta.

Despre fosa septică deversată, el a spus că a cumpărat o locuință de la familia primarului din Apahida, Grigore Fati (fiul acestuia construiește în Câmpenești), iar instalația de colectare a apelor menajere s-a defectat. ”Fosa septică a crăpat și a curs. Am înlocuit-o pe banii mei. Cei de la Poliția Locală au venit și au constatat, dar și ei sunt niște nepricepuți. Ce era să fac?”, a mai spus acesta.

Bărbatul a mai explicat că el face de pază în localitate, unde s-au dat spargeri, iar noaptea e nevoie ca cineva să patruleze pe străzi pentru că poliția e absentă.

Poliția va ancheta cazul și va stabili cine are dreptate. 

----------------------

UPDATE 2

La data de 2 iulie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați cu privire la o situație conflictuală derulată între vecinii unor imobile din localitatea Apahida, unde a fost reclamată infracțiunea de amenințare, motiv pentru care la sediul unității de poliție agenții au oferit îndrumări legale referitoare la dreptul de a formula o plângere prelabilă.

Persoanele în cauză au revenit în dimineața zilei de azi la sediul secției, fiind depusă o plângere în acest sens.

De asemenea, în baza informațiilor reflectate în spațiul public, în cauză au fost efectuate din oficiu verificări de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, nefiind identificată arma menționată în materialul de presă, bărbatul reclamat nefigurând ca deținător al unei arme.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, urmând a fi stabilite toate aspectele prezentate de părțile implicate în acest incident.

Comentarii Facebook