Cluj: Petreceri cu 150 de oameni în plin val 5 al pandemiei. S-au dat amenzi la foc automat


Polițiștii din Cluj-Napoca au descins la două localuri, unde, în noaptea de vineri spre sâmbătă, se petrecea din plin în pofida regulilor COVID.

La petrecerea ilegală erau peste 100 de oameni

În interiorul unui local situat în centrul municipiului au fost identificate 116 persoane, precum și organizatorul evenimentului, căruia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 55/2020.

În local nu se dădeau bonuri, nefiind casă de marcat, încasările pe băutură fiind la negru.

Toți cei care au fost la petrecere vor fi amendați. 

Alt local, altă petrecere ilegală la Cluj

De asemenea, în cadrul acțiunii de vineri seara, în jurul orei 22.45, polițistii municipiului Cluj-Napoca au identificat un alt local situat în centrul municipiului, în interiorul căruia nu erau respectate măsurile legale impuse în contextul pandemic, fiind în desfășurare un eveniment privat.

Și aici au fost date amenzi în valoare de 20.000 de lei celor 36 de oameni care participau la evenimentul organizat. Nici aici nu exista vreo casă de marcat.

În ambele situații s-au deschis dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Localurile publice au program până la ora 22.00

Regulile COVID sunt clare. Localurile publice pot funcționa între orele 5.00 - 22.00, cu 30% din capacitate. Cei care nu respectă regulile sunt amendați și li se face dosar penal. 


Comentarii Facebook