Cluj-Napoca: Un copac e la un pas să cadă în capul clujenilor, dar primaria spune ca arborele e viabil. Cine răspunde dacă cineva va fi rănit?

Un arbore din specia Thuya riscă să cadă în orice moment în capul clujenilor care locuiesc pe Aleea Bizușa, dar nimeni nu vrea să ia măsuri. Dorinta de a avea cat mai multi copaci in oras a devenit in Cluj-Napoca aproape o obsesie, autoritatile refuzand sa taie inclusiv copacii care in mod evident prezinta un  pericol pentru oameni. 

 

Constatand ca arborele este tot mai inclinat cu fiecare vijelie, ajungand la o inclinatie de 45 de grade, Asociația de locatari de pe Bizusa a făcut în luna martie o cerere de tăiere a copacului, dar răspunsul Primăriei Cluj-Napoca a fost că nu este nevoie. ”Arborele din specia Thuya este viabil, iar solicitarea dvs a fost înaintată Agenției de Protecție a Mediului, în vederea avizării lucrărilor de doborâre”, a replicat Primăria în luna aprilie 2017. De atunci, copacul a continuat sa se incline, fara ca cineva sa ia vreo masura.

 

In momentul de fata arborele este efectiv infipt in gardul din fata intrarii in bloc si este doar o chestiune de timp pana cand va cadea. Cine va raspunde in cazul in care o persoana va fi ranita? Primaria care nu l-a taiat si a trimis solicitarea catre Agentia de Protectie a Mediului? Inspectorii de la Mediu de la care Asociatia de proprietari nu a primit niciun raspuns din luna aprilie?

 

 

 

 

 

În acest moment, arborele se sprijină în gardul metalic de lângă bloc, fiind un real pericol. 

 

 

 

Oamenii se întreabă cine își va asuma răspunderea, dacă acest arbore decorativ va cădea în capul unor copii sau adulți care trec pe alee.

 

 

 

Comentarii Facebook