Cluj-Napoca mai are puțin și scapă de restricțiile din weekend! Clujenii se vor putea bucura de mall și după ora 18:00


Cu toate că municipiul Cluj-Napoca a trecut printr-o perioadă tensionată din cauza coronavirusului, iată că lucrurile revin încetul cu încetul la normal. Restricțiile impuse de autorități în urmă cu câteva săptămâni au ajutat ca rata de infectare să scadă considerabil în ultima perioadă. 

Dacă în urmă cu 3 săptămâni, Cluj-Napoca avea o incidență de 8.01 la mie, miercuri, 21 aprilie, înregistrează 4.51, după ce marți a ajuns la 4.80. În acest ritm, nu va mai dura mult până când clujenii vor putea uita de restricțiile din weekend.

Clujul scapă de restricții

În momentul de față, în Cluj-Napoca există bine-cunoscutele restricții de weekend, care se aplică în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În acest trei zile, clujenii trebuie să fie în casă până la ora 20:00 și nu mai pot merge la cumpărături de la ora 18:00, deoarece magazinele sunt închise. 

Aceste restricții se impun atunci când rata de infectare într-o localitate depășește sau este egală cu 4.5 infectări la mia de locuitori. Totuși, pentru a scăpa de aceste reguli, incidența trebuie să scadă sub 3.5 infectări la mie, conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj.

Având în vedere viteza cu care rata de infectare a scăzut în ultimele zile, nu ar trebui să dureze mult până când restricțiile din weekend vor fi ridicate, atâta timp cât trendul va continua în acest ritm descendent.


Comentarii Facebook