Cluj-Napoca, în topul orașelor cu sume enorme alocate pentru beculețele de Crăciun! Primăria lui Boc nu face economie de Sărbători


Municipiul Cluj-Napoca cheltuie în acest an aproape 1,2 milioane de lei pe iluminatul festiv. Cluj-Napoca se numără astfel între orașele care cheltuie cel mai mult pe beculețele de Crăciun în anul 2022. Asta în timp ce de câteva luni administrația Boc a vorbit constant despre reducerea bugetelor din mai multe sectoare, din cauza scumpirilor la energie. 

În fruntea listei cu orașele care cheltuie sume uriașe de bani pentru „feeria” sărbătorilor de iarnă, Clujul este surclasat doar de două orașe, Constanța și Galați. Constanța conduce detașat acest clasament, bugetul estimat pentru anul 2022 pentru achiziționarea luminițelor ridicându-se la aproape 3 milioane de lei. În topul marilor municipii, Constanța este urmată de Galați, cu un buget de peste un milion și jumătate de lei și Cluj, care a alocat luminițelor festive puțin peste un milion de lei, potrivit informațiilor colectate de info-sud-est.ro.

na.jpeg

Cel mai puțin cheltuie pentru luminițe Timișoara și Brașov, ambele orașe alocând bugete de aproximativ 500 de mii de lei. Între ele se află primăria Târgu-Mureș, cu un buget de aprox. 630 de mii de lei, primăria Tulcea cu aprox. 600 de mii de lei și primăria Sibiu cu aproximativ 640 de mii de lei, notează sursa citată. 

Reamintim că la mijlocul lunii octombrie directorul târgului de Crăciun a anunțat că Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca nu va fi afectat de criza din domeniul energiei, ci dimpotrivă, târgul va fi chiar mai mare decât în alți ani.

În timp ce organizatorii târgurilor din orașe precum Sibiu iau în calcul o serie de variante pentru economisirea energiei electrice, la Cluj-Napoca, târgul ar urma să fie chiar mai mare decât în edițiile trecute.  

Avem tema de relaxare, o să-l găsiți pe ren făcând poziții yoga, vom avea mai multe căsuțe ca anul trecut. Vom avea și carusel și roată, tramvaiul lui Moș Crăciun, căsuța lui Moș Crăciun”, a declarat Mihai Oprean, directorul târgului de Crăciun din Cluj-Napoca, pentru sursa menționată.

Comentarii Facebook