Cluj: Judecătorii l-au condamnat pe Negrea, cel mai mare traficant de droguri din Ardeal! Nelson Mondialu, acuzat că a fost ”sifonul” - VIDEO


Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj l-au condamnat pe bistrițeanul Marius Viorel Negrea la 15 ani și 3 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc.

Au mai fost trimiși după gratii și alți patru complici. Negrea aducea cocaină din Mexic și Columbia, iar România pleca spre Europa de Vest în TIR-uri.

Traficantul de droguri Marius Negrea, condamnat la 15 ani și 3 luni de închisoare

Din informaţiile deţinute ... rezultă că gruparea este formată din cetăţeni români şi irlandezi, iar liderul grupării din România este un individ pe nume Negrea, care recrutează cetăţeni români pe care îi foloseşte ca şi cărăuşi de droguri pe diverse itinerarii, mai ales din România către Marea Britanie”. Aceștia au recrutat persoane care ”transportă cocaină din America de Sud în România şi apoi către Marea Britanie Negrea utilizând postul telefonic cu  ..13138, pentru a lua legătura cu persoanele implicate în traficarea cocainei, în vederea stabilirii detaliilor referitoare la transportul şi tranzacţionarea acestor droguri. Prin aceeaşi ordonanţă a D.I.I.C.O.T. s-a arătat că în cauză a fost identificat şi numitul O′Connel Brian John, din Irlanda, care împreună cu numitul Negrea coordonează transportul cocainei din America de Sud până în Marea Britanie, efectuat de regulă de către cetăţeni români”.

O′Connel avea conexiuni în Columbia în rândul furnizorilor de cocaină, care ținea șegătura cu aceștia și îi plătea. ”Negrea Marius se ocupă de organizarea activităţii de introducere a drogurilor pe teritoriul României şi de transportul lor în Marea Britanie. Transportul pe ruta România-Marea Britanie se efectuează pe cale rutieră de către cărăuşi recrutaţi de Negrea arius. Conform datelor obţinute … Negrea a încercat recrutarea mai multor persoane în vederea transportării de droguri pe ruta America de Sud – Europa cu avionul”, se mai arată în rechizitoriu, citat de Clujust.ro.

Negrea a fost arestat în 2017, iar acum a fost condamnat definitiv la închisoare

Drogurile erau aduse de la celebrul cartel Sinaloa din Mexic, condus printre alții de „El Chapo” Joaquim Guzman, condamnat la închisoare pe viață în SUA.

Despre faptele lui Marius Negrea scria în 2017 inclusiv ziarul britanic The Times, care cita National Crime Agency. Cotidianul titra că o ramură europeană a cunoscutului cartel a format o alianță cu o grupare cu nume neidentificat din România, capabilă „să aducă săptămânal cantități mari de cocaină în Marea Britanie, folosind autotrenuri”.

Exact în 2017, la casa lui Negrea s-a făcut un raid anti-drog, iar șeful grupării a fost pus în lanțuri. 

Anchetatorii din Marea Britanie au reușit să oprească un autotren cu nu mai puțin de 21 de kilograme de cocaină. În total au fost capturate peste 200 de kilograme de cannabis, 50 de kilograme de ketamină și 55 de kilograme de cocaină de către autoritățile din Spania, Franța și Marea Britanie.

Negrea făcea petreceri cu interlopi din Ardeal. Nelson nu a lipsit

Marius Negrea organiza des petreceri cu muzicanți la el acasă. Mai jos este o captură video de la o petrecere din 2015, la care a fost invitat și celebrul Nelson Mondialu din Cluj.

Un dușman de-al interlopului clujean l-a acuzat că el ar fi fost ”sifonul” în dosarul lui Marius Negrea. ”Are vloguri cum a fost la petrecerea lui Marius Negrea. Mondialu are clipuri. Apoi s-a dus în Germania să cumpere mașină la coconaș (fiul lui Nelson). S-a dus acolo cu un scop e care îl știți cu toții. Omul cu caracter a crezut că el e Mondial, nu e sifon, și i-au deslușit afacerile lui. Asta e greșeala cea mai mare pe care o fac unii, când capătă prietenie cu unii care se cred Mondiali. Ăștia nu sunt de obraz, ăștia te sifonează”, a relatat cel care îl acuză pe Nelson Mondialul.

Untitled.jpg

Screenshot-2022-02-22-at-10.15.07.png

Interlopul clujean nu pare a avea nicio implicare în dosarul lui Marius Negrea, fiind mai degrabă o răfuială între interlopi.

Comentarii Facebook