Cluj: Dacă nu ai coronavirus, poți muri liniștit că nu vine ambulanța! Caz real și dramatic


Un bărbat a murit sâmbătă la Pata Rât și nimeni nu a putut face nimic, pentru că Ambulanța nu s-a prezentat. 

Jurnalistul Cătălin Suciu, de la Actual de Cluj, a descris toată scena extrem de dramatică:

M-au sunat oamenii din Pata Rât, Cluj, România. Sunt disperați fiindcă tragediile se repetă acolo, la capătul lumii.

Unui bărbat de 60 de ani i s-a făcut rău azi. La ora 13:00 a leșinat. A căzut inert la pământ. La ora 13:02 s-a făcut primul apel la 112.

”Nu sunt ambulanțe libere!”, s-a transmis de la dispecerat. Oamenii au început, pe rând, să îl resusciteze în timp ce alții sunau iar la ambulanță. De la ambulanță li s-a închis telefonul apoi.

Omul nu respiră. I se fac și alte manevre de resuscitare. Nimic. E ora 13:44 când mă sună cei de acolo disperați. Ambulanța nu e. Omul a murit”, a relatat Cătălin Suciu.

Lucrurile nu sunt acum mai grave ca altă dată. ”Ultima dată, oamenii sunaseră și anunțaseră că un copil fusese înjunghiat. Salvarea a ajuns după două ore. Băiatul se electrocutase și murise pe loc. Rămâne, în schimb, același scenariu cu ambulanțele care nu ajung acolo.

Eu am mai scris despre ce se întâmplă la Pata Rât.

I-am rugat pe toți cei care au sunat la 112 să își apere drepturile și să ceară în primul rând înregistrarea apelurilor de la STS. Apoi fac toate demersurile pentru ca acești oameni să beneficieze de drepturi egale. Dreptul la sănătate, dreptul la viață.

Cineva trebuie să plătească într-un fel sau altul.

Nu se poate”.

Comentarii Facebook