Cluj: Cum îi ajută un grup de studenți și foști olimpici pe elevi să se pregătească pentru Bac și facultate sau să-și găsească meditatori online


Un grup de studenți de la facultăți din toată România, dar și din afară, precum Universitatea Oxford, și foști olimpici au creat mai multe platforme educaționale de meditații. 

Membrii fondatori sunt Paul Ştefan Colţa, student în anul II la Facultatea de Matematică şi Informatică din Cluj-Napoca, Alex Băraru, student în anul II la American Hotel Academy din Brașov, și Mihai-Alexandru Mătrăgună, student în anul IV la University of London.

Prima platformă, lansată acum aproximativ un an, a fost https://InfoNow.ro și a pornit din dorința tinerilor de a ajuta elevii din România să își găsească persoana potrivită să-i îndrume atunci când vor să învețe programare sau să se perfecționeze în acest domeniu. 

Site-urile de anunțuri sunt pline de profesori și e greu să alegi pe cineva care să se muleze pe stilul tău sau să te învețe cu drag”, spune Paul Ştefan Colţa, student în anul II la Facultatea de Matematică şi Informatică din Cluj-Napoca și care a efectuat un internship pentru Google. Tânărul a câștigat recent al doilea internship la aceeași companie, pe care îl va face în vară, în Elveția.

Marea carte digitală a materiei de liceu

În septembrie 2019, studenții și foștii olimpici au creat MateNow.ro, o altă platformă educațională, prin care le prezintă elevilor și studenților interesați articole, teste online și le oferă consultanță, astfel încât să poată învăţa şi aprofunda matematica fără limitări legate de puterea financiară sau distanţă. 

Vrem că elevul să aibă parte de teste, simulări de admitere, simulări de examen de bacalaureat și orice este nevoie, astfel încât să se simtă mai pregătit în momentul admiterii la facultatea de matematică sau chiar informatică”, explică Paul Ștefan Colța. 

Tinerii au lansat de curând și un ghid care sintetizează materia, intitulat „Marea carte digitală a materiei de liceu la matematică sau informatică”, care se poate descărca gratuit de pe website-ul menționat anterior. 

Interfață între profesori și elevii pasionați de biologie și chimie 

La scurt timp după aceea, au lansat și BioNow.ro, a treia platformă educațională, care permite accesul la un profesor de calitate pentru orice copil din România care este interesat de biologie și/sau chimie. 

Platforma este, practic, o interfață între profesorii meditatori și elevii pasionați de biologie și chimie. 

După toate aceste luni de muncă și contact cu elevii, studenții și profesorii meditatori din țară, am decis că este cazul să creăm o platformă ușor de utilizat, cu minimum de efort depus pentru oricine vrea să predea absolut orice. Astfel, prin https://Meditații.ro nu mai există nișele de informatică, matematică sau biologie și chimie, iar lumea își poate pune anunțul despre ce vrea să predea, de la sculptură la chineză sau de la fizică la învățarea unui instrument de cântat”, spune Paul Ștefan Colța.

Până acum, 5.000 de elevi din toată țara s-au înscris pe cele trei platforme create de studenți și foști olimpici. Înscrierea pe site-uri este gratuită, ca și consultanța oferită de tineri, iar pentru meditații, elevii le plătesc orele direct profesorilor meditatori, tarifele variind între 40 și 50 de lei de ședință.


Comentarii Facebook