Miercuri 24 Aprilie

Cluj: Câine în lesă, lovit pe trecere de pietoni în Gheorgheni. Poliția susține că proprietarul e de vină


Un clujean traversa sâmbătă, 26 iunie, Bulevardul Nicolae Titulescu, din Gheorgheni, iar un șofer i-a lovit câinele, care era în lesă. 

O mașină cu nr. de BV ne-a acroșat catelul, care era în lesă, pe trecere de pietoni!! Eu am sărit din instinct în spate, dar pe Ella a lovit-o încât a rupt bara. Am oprit un echipaj de poliție care trecea și au spus ca noi suntem de vina, că nu am ținut câinele în brațe și au refuzat să elibereze un certificat constatator, cum că acest accident a avut loc... 

Dacă nu săream în spate cred că mă omora. A oprit la 300 + metri. Accidentul a avut loc pe Titulescu, în jurul orei 19.00. Noi eram deja pe a doua banda, trecând de banda de bus. Ce e de făcut???? Au zis ca fiind vorba de un animal nu sunt legi și nu au ce face…”, a relatat Mihai, proprietarul câinelui. 

Cățelușa nu a suferi rupturi interne și acum este bine. ”Catelușa este bine, am găsit la clinica San Vete radiografie în Gheorgheni. Urmează să facem plângere”, a mai spus proprietarul.

Clujenii care au văzut postarea de pe grupul Protectia Animalelor Cluj-Napoca spun că au pățit și ei fa fel. ”Asa a murit catelusa noastra, acum o luna. Va tinem pumnii sa treceți cu bine peste si Ella sa isi revina, sănătoasă!!!!!

Tot asa, politia a refuzat sa ia orice masuri, murise doar un animal, si mai mult, eram si buni de plata, daca masina ar fi avut daune. Trauma si durerea nu o poate lua nimeni”, a spus Mihaela.

---------------

UPDATE

Poziția Poliției Cluj: ”În cursul zilei de sâmbătă, un echipaj al poliției rutiere, care se afla în patrulare pe raza municipiului Cluj-Napoca, a fost semnalat de către un bărbat cu privire la faptul că în timp ce se afla în traversarea trecerii de pietoni de pe Bulevardul Nicolae Titulescu, un autoturism i-ar fi acroșat animalul de companie, respectiv un cățel care se deplasa în lesă extensibilă alături de acesta.

La fața locului se afla conducătoarea auto, care a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii au demarat verificări, fiind efectuate activități specifice de cercetare și documentare a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul sesizat, urmând ca la finalul acestora și împreună cu polițiștii cu atribuții pe această linie, să fie luate măsurile legale care se impun”.

Comentarii Facebook