Miercuri 1 Decembrie

Cluj: Avionul Spartan care ducea trei paciente grave COVID în Austria, oprit de la decolare. Criza locurilor în spitale face ravagii


Trei paciente grave cu COVID de la Cluj urmau să plece spre Austria, cu un avion Spartan, iar după o oră de așteptat în aeronavă au fost trimise înapoi la spital. 

Avionul a fost oprit din drum chiar înainte de decolare. Cele trei femei, care au stat aproape o oră în aeronavă, au fost preluate de ambulanţe şi transportate înapoi la spitalul din Cluj, unde, din lipsă de locuri, erau ţinute la oxigen chiar în secţia de Urgenţe, scrie Observatornews.ro

Se pare că cei din Viena au spus că nu mai pot găzdui cele trei cazuri, probabil din lipsă de locuri sau că încă nu sunt pregătite paturile. 

Femeile au vârste cuprinse între 40 și 67 de ani și primesc acum oxigen în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, pentru că pe secția de Terapie Intensivă nu mai este niciun loc. 

Cele trei paciente au fost aduse aici la aeroport, unde erau așteptate deja de o aeronavă Spartan trimisă de la București și urmau ca în jurul orei 15 să decoleze spre Viena, acolo unde erau primite de un spital de stat până când starea lor de sănătate permitea transferul într-un salon normal.

Ambulanțele au fost chemate din nou pentru a duce cazurile la spital, iar aeronava a rămas la Cluj pentru că mâine ar putea fi reluate procedurile. 

România trimite pacienți Covid în Polonia. Trei persoane sunt transferate astăzi

Comentarii Facebook