Cluj: Angajații de la ANAF au protestat


Peste 200 de angajaţi ai Finanţelor din Cluj au întrerupt lu activitatea pentru a protesta față de iminenta desfiinţare a direcţiilor regionale de finanţe.

Liderul Sindicatului Sedlex Cluj, Ilie Rostogol, a declarat că s-a ieșit la protest deoarece a intrat în Comisia de Buget Finanţe a Camerei Deputaţilor propunerea de desfiinţare a direcţiilor de finanţe regionale.

Necazul este că se desfiinţează, dar nu ştim nimic ce se va întâmpla cu noi în perioada următoare, este o problemă a locurilor de muncă. Mai este problema patrimoniului, care va trebui împărţit pe judeţe, cum se va face acest lucru. Este o hotărâre politică”, a spus Rostogol.

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat, marţi, la Parlament, că este necesară o reformă. ”Felul în care se restructurează ANAF-ul este decizia ministrului de Finanţe. Pentru că de ani de zile tot vorbim despre ANAF, despre modul în care ANAF trebuie să se reformeze, să-şi schimbe în principal mentalitatea la niveluol lucrătorului din ANAF. Sunt colegi foarte buni în această strctură, care îşi fac treaba an de an, dar nevoia de schimbare există. Este evidentă, atât la nivel de structură, cât şi la nivel de mentalitate, de mod de lucru, de echipamente. Trebuie să facem o reformă administrativă a ANAF-ului, trebuie să ne asigurăm că partea de informatizare şi partea de dotare cu echipamente în vămi trebuie să se producă cât mai repede”, a spus ministrul Finanţelor, citat de Mediafax.

Angajații de la ANAF Cluj au întrerupt munca și în 28 noiembrie 2018, când iarăși urma să se ia o decizie în privința retructurării.


Comentarii Facebook