Cine este judecătoarea din Cluj care a denunțat-o pe soacra primarului din Baia Mare. A rezistat tentației unei mite de 100.000 de euro


Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a încercat să-i dea 50 de mii de euro mită unei judecătoare, ca să obțină o pedeapsă mai blândă pentru ginerele ei, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Conform surselor „Adevărul”, judecătoarea care a denunțat-o pe soacra primarului din Baia Mare este Georgiana Rodica Fărcaș Hîngan, una dintre judecătoarele din completul care urmează să dea verdictul în cazul primarului din Baia Mare, în 24 noiembrie.

Primarul Cherecheș este judecat într-un dosar de corupție, iar pe 24 noiembrie urmează să-și afle sentința. Acesta susține că nu știa de intenția socrilor săi și a declarat în spațiul public că este gata să divorțeze, dacă nevasta i-a ascuns lucruri.

Potrivit DNA, inculpata Claudia Gliga ar fi luat legătura cu mama judecătoarei și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. 

Judecătoarea care a denunțat-o la DNA pe soacra primarului Cătălin Cherecheș este președinta completului care urmează să dea pe 24 noiembrie verdictul în cazul de corupție al edilului. Potrivit declarației de avere, judecătoarea are datorii de aproape 2,4 milioane de lei la bănci și persoane fizice. Aceste obligații financiare posibil să-i fi dat curaj Claudiei Gliga să încerce să o cumpere cu bani.

Comentarii Facebook