Cheile Turzii: Se redeschide traseul via-ferrata - FOTO

 

Cheile Turzii au fost luate cu asalt de turiști în perioada minivacanței de 1 Mai din acest an, Rezervația Naturală Cheile Turzii fiind vizitată de peste 6.000 de turiști și alpiniști, români și străini. 

 

Numărul salvatorilor montani a fost suplimentat pe perioada acestei minivacanțe. Angajații Biroului Arii Protejate din cadrul Salvamont Cluj au montat o serie de panouri de informare și avertizare referitoare la interdicțiile aplicate pe teritoriul ariei protejate, respectiv de interzicere a părăsirii potecii de vizitare și a potecilor de acces către traseele de cățărat. De altfel, aceste din urmă poteci, care sunt destul de periculoase și greu accesibile, sunt, de asemenea, foarte atractive pentru turiști, în special pentru cei neexperimentați, motiv pentru care salvamontiștii clujeni au vegheat la respectarea cu strictețe a acestei interdicții.

 

Salvatorii montani clujeni au reușit să reaccesibilizeze traseul de escaladă via-ferrata care este extrem de solicitat în această perioadă. 

 

Salvamont Cluj atrage atenția celor care doresc să parcurgă traseul de via-ferrata asupra faptului că au nevoie de un echipament special și de un ghid avizat, cu cunoștințe necesare și experiență montană.

Comentarii Facebook