CFR - Călătorie de groază pe ruta Cluj-Constanța: „Durează 16 ore. Toaleta a dat pe-afară în vagon, n-am putut sta în vagon”


12 ore, cam atât face un tren în anul 2022, în România, de la Cluj la Constanța, iar când temeraturile sunt foarte ridicate, timpul se poate prelungi chiar și până la 16 ore. Tot atât (16 ore) durează și un zbor cu escală până la Los Angeles, zburând, bineînțeles peste Ocean. 

Dar, cum suntem deja obișnuiți, țapul ispășitor va fi mereu vremea. Reprezentanții CFR dau vina pe temperaturile ridicate, spunând că de vină este canicula care curează șinele și încetinește garniturile. Ironic este că în alte țări, care se confruntă cu caniculă în timpul verii, trenrile circulă fără probleme chiar și cu 300 km/h, dar trenurile CFR, abia se mișcă. 

Călătorie infernală de 16 ore de la Cluj la Constanța

Dacă alții se pot lăuda cu trenuri care depășesc 300 de km/h, noi ne putem „lăuda” cu un tren „leneș” care a făcut nu mai puțin de 16 ore din inima Ardealului, Cluj, până la litoralul Românesc, Constanța, adică o distanță de aproximativ 680 km. 

De-aici am pornit și am ajuns în 12 ore, dar condițiile au fost precare, era cald, am mers la clasa a doua. Călătoria a fost praf, condițiile sunt sub orice critică, nimic bun. Toaleta a dat pe-afară în vagon, n-am putut sta în vagon”, a relatat un călător, potrivit stirilekanald.ro. 

Pare greu de crezut, dar se poate și mai rău. Când temperaturile depășesc 34 de grade, trenul Cluj-Napoca – Constanța parcurge distanța dintre cele două orașe în 16 ore. 


Comentarii Facebook