Mai mulți cetățeni străini au fost amendați pentru ședere ilegală în Cluj



Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj, au amendat mai mulți cetățeni străini, în cadrul unor acțiuni desfășurate în perioada 10-13 martie, din cauza faptului că aceștia aveau dreptul de ședere expirat.

În cadrul acestor acţiuni, a fost depistat cu şedere ilegală un cetăţean străin (Nigeria) care, la expirarea dreptului de şedere, nu a efectuat demersuri pentru prelungirea acestuia şi nici nu a părăsit teritoriul României. Având în vedere cele constatate, cetăţeanul străin a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în cuantum de 400 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a fost pus în legalitate fiind student”, informează reprezentanții Serviciul pentru Imigrări Cluj.

Alți 13 cetățeni străini au fost amendați (11 R. Moldova, 1 Senegal şi1 China) pentru nerespectarea obligaţiei de a preschimba permisul de şedere la schimbarea reşedintei, fiind îndrumaţi să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări cu documentele necesare schimbării permisului.

De asemenea au fost controlate 5 societăti comerciale care au angajaţi cetăţeni străini. Toate acestea au fost sancţionate contravenţional, în conformitate cu O.U.G. nr. 56/2007, pentru nerespectarea obligaţiei de a notifica structurii de imigrări, copiile contractelor de muncă pentru cetăţenii străini. Cuantumul amenzilor aplicate fiind de 6.500 lei.

Comentarii Facebook