Cetățeni moldoveni, prinși lucrând fără acte la Cluj


Polițiștii de la Serviciul Imigrări Cluj au depistat, în urma acţiunilor întreprinse, 3 cetăţeni din Republica Moldova, care desfăşurau activităţi lucrative fără a deţine aviz de angajare. 

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj au efectuat, în perioada 16-20 octombrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat 3 cetăţeni străini, 2 femei şi un bărbat, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 33 și 43 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative, fără forme legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca”, potrivit IPJ Cluj.

Străinii au intrat legal pe teritoriul României, cu paşaport biometric, document care le permite o şedere de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că angajatorul nu a solicitat pentru cetăţenii moldoveni avize de muncă sau detaşare, nerespectând, astfel, prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, fiind sancționat cu amendă contravențională în valoare de 30.000 lei.

Comentarii Facebook