Cetățean turc prins locuind ilegal la Cluj. Ce sancțiune a primit


Poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat, zilele trecutem un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere. 

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj au desfăşurat, la data data 08 iulie a.c., o acţiune în scopul combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. În cadrul activităţii întreprinse a fost depistat cu ședere ilegală, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Turcia.În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că acesta a intrat legal în România, în baza unei vize de scurtă ședere în scop de vizită, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre și nici nu a efectuat demersuri de prelungire a dreptului de ședere în calitate de membru de familie a unui cetățean român”, informează oamenii legii.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări l-au îndrumat să se prezinte la sediul structurii cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere în scop de reîntregirea familiei.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 1200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România,  cu completările şi modificările ulterioare.

Comentarii Facebook