Cetățean moldovean prins locuind ilegal în Turda. Cum a fost sancționat


Polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Cluj au depisatat un cetățean din Republica Moldova, ce nu își justifica legalitatea șederii în România. 

Pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România, în termen de 15 zile. 

La data de 30 august a.c., polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Cluj au acordat sprijin operativ unei patrule mixte, formată din poliţist din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Turda, respectiv jandarm din cadrul IJJ Cluj, care au depistat, în cadrul unei intervenții solicitate prin sistemul 112, un bărbat, din Republica Moldova, ce nu-și justifica legalitatea șederii în România”, informează Poliția Cluj.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cetățeanul străin, în vârstă de 37 de ani, nu mai avea drept de ședere și nici nu a părăsit teritoriul țării noastre la expirarea acestuia, acumulând o ședere ilegală de aproximativ 380 de zile.

Ca urmare a celor constatate, politiștii de imigrări au emis pe numele cetățeanului străin o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul ţării noastre, în cel mult 15 zile. Totodată, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.200 de lei, iar la ieșirea din țară va fi aplicată măsura interzicerii intrării pe teritoriul țării noastre pentru o perioadă de 3 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu completările şi modificările ulterioare.


Comentarii Facebook