Duminica 28 Aprilie

Cererea de strămutare a procesului lui Cherecheș, respinsă de judecători


Cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheș, în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare, a fost respinsă, joi, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

„Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 decembrie 2023”, este soluția ÎCCJ.

Avocatul fostului primar din Baia Mare insistă că soluția a fost dată de un judecător incompatibil, după ce părinții lui Cherecheș i-au oferit mită unei judecătoare din Cluj.

„Dacă întrebați orice juriști, soluția nu ar fi trebuit să fie dată de un judecător incompatibil, iar, în mod cert, procesul lui nu a fost unul corect și echitabil. De cealaltă parte, magistrații Curții Supreme vor pune în balanță, probabil, interesul statului român, pentru că se pare că, la momentul de față, Cătălin Cherecheș este prezentat de autoritățile române ca un oarecare inamic public al statului român. Se va pune în balanță interesul cetățeanului Cherecheș și, poate, interesul statului român.

Rămâne să vedem dacă judecătorii vor putea să treacă peste presiunea mediatică, dacă vor putea să facă abstracție de plecarea domnului Cherecheș și să dea soluția pe elementele obiective clare, care din punctul de vedere al apărării ar trebui să ducă la admiterea cererii de strămutare. Cred că este fără precedent ceea ce s-a întâmplat la Cluj, la compunerea completului cu un judecător incompatibil", a spus Răzvan Doseanu, potrivit Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook