Marti 7 Februarie

Centrul de Cercetare IMOGEN, cea mai mare investitie de dupa Revolutie din sistemul sanitar clujean, a pornit la drum

 

Spitalul Clinic Judetean Cluj a lansat licitatia pentru construirea cladirii in care va functiona viitorul Centru de Cercetare IMOGEN. Investitia in imobil este estimata la 13,5 milioane de lei.

 

Cladirea va fi construita pe strada Victor Babes nr. 63, in curte la Clinica de Neurochirugie. "Este o investitie mare si vor fi demolate depozitele care sunt acolo in zona clinicii pentru construirea centrului. Speram ca in martie sa inceapa lucrarea", a declarat managerul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Cristiana Ciortea.

 

Intreaga investitie se ridica la 53 de milioane de lei si va fi asigurata din fonduri europene.

"Este vorba de o cladire noua, dotata cu 17 laboratoare, in care se vor face studii interdisciplinare, pornind de la malformatiile intrauterine pana la afectiunile cranio-maxilo-faciale de la varsta adulta", a mai afirmat Cristiana Ciortea.

In noul centru, numit IMOGEN, se estimeaza ca vor lucra 54 de medici-cercetatori si 25 de angajati auxiliari. Activitatile de cercetare se vor desfasura sub supravegherea a patru profesori doctori care vor coordona cele patru mari arii tematice de cercetare: imagistica medicala, obstetrica-ginecologie, oro-maxilo-facial si neurologie.

De noul centru vor beneficia studentii si cadrele didactice ale UMF, cei circa 3.000 de pacienti care necesita anual investigatii de tipul rezonantei magnetice, tomografiilor sau radiografiilor, dar si producatorii de softuri, medicamente sau aparatura.

 

Comentarii Facebook