Celebrul halterofil clujean Ștefan Tașnadi a murit. Era cetățean de onoare al Clujului



Marele sportiv Ştefan Taşnadi - Cetățean de Onoare al Județului Cluj, un veritabil simbol clujean al halterelor, atât în ceea ce priveşte cariera domniei sale ca sportiv, cât şi cea de antrenor a trecut în neființă.

Pentru merite deosebite și pentru întreaga sa contribuție la promovarea judeţului Cluj, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, Ştefan Taşnadi a intrat în anul 2014 în Galeria marilor personalități ale județului Cluj, fiindu-i conferit titlul de Cetățean de Onoare al Județului Cluj – Clujean de Onoare.

În anii de activitate sportivă realizată la cel mai înalt nivel, Ştefan Taşnadi a stabilit nu mai puţin de 50 de recorduri naţionale, fiind primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categorii mari de greutate. Sportivul Ştefan Taşnadi a participat, cu rezultate excepţionale, la două ediţii ale Jocurilor Olimpice. La Moscova, în anul 1980, talentatul sportiv clujean s-a clasat pe locul al şaselea, la categoria 110 kilograme, iar la Los Angeles, în anul 1984, la aceeaşi categorie de greutate, a cucerit medalia de argint realizând astfel o performanţă neegalată până în prezent de niciun alt halterofil clujean.

Pe lângă extrem de bogata sa carieră de halterofil, domnul Ştefan Taşnadi s-a remarcat, după anul 1984, şi prin calităţile sale de antrenor la Asociaţia Sportivă „Clujana” unde, asemenea unui căpitan de vas, a părăsit ultimul corabia, retrăgându-se doar în anul 2001, odată cu desfiinţarea clubului. Dăruirea şi pasiunea pentru sportul cu greutăţi sunt cu atât mai impresionante cu cât Ştefan Taşnadi a activat în timpul său liber ca voluntar în pregătirea tinerilor halterofili.

Comentarii Facebook