Ce trebuie avut în vedere, înainte de a cumpăra o canapea


Iată câteva sfaturi esențiale pentru alegerea și alegerea tipului potrivit de canapea extensibilă pentru camera dvs. de zi.

Dacă doriți să cumpărați o canapea, trebuie să vă gândiți bine - aceasta este o investiție importantă, deoarece este una dintre cele mai mari și mai frecvent utilizate piese de mobilier din casă. În plus, canapeaua ar trebui să fie, de asemenea, confortabilă și să se potrivească cu decorul general al camerei de zi. 

Indiferent dacă cumpărați o canapea extensibilă online sau într-un magazin cu amănuntul, este esențial să știți ce să căutați. O canapea este o achiziție importantă, iar alegerea cu înțelepciune înseamnă că veți investi într-o piesă de mobilier care va rezista timp de mulți ani.

Iată câteva puncte esențiale de luat în considerare înainte de a cumpăra o canapea.

Mărime

Este important să selectați lungimea, lățimea și înălțimea canapelei în funcție de dimensiunea camerei dvs. de zi. Canapeaua trebuie să fie proporțională și să nu arate prea mică sau prea voluminoasă în spațiu.

Asigurați-vă că canapeaua va încăpea prin ușile și holurile din casa dvs. Adesea picioarele vor fi detașabile pentru a facilita mutarea canapelei.

Cadrul

Cadrul de bază al canapelei trebuie să fie realizat din lemn masiv, astfel încât canapeaua să fie puternică și robustă. Evitați materialele cum ar fi plăcile aglomerate sau rășinoase, metal sau plastic pentru cadru, deoarece canapeaua se poate clătina sau crăpa, după o perioadă de timp.

Construcția din lemn de esență tare, cum ar fi stejarul, fagul sau frasinul uscat la cuptor, este durabilă și rezistentă. Este cea mai scumpă opțiune, dar și cea mai bună investiție. Lemnul mai moale, cum ar fi pinul, este o opțiune populară la prețuri accesibile, dar se poate deforma după câțiva ani.

Confortul

Înainte de a cumpăra o canapea extensibila, este important să stați pe ea și să verificați dacă este confortabilă sau nu. Canapeaua ar trebui să fie fabricată cu spumă rezistentă, deoarece este puternică, durabilă și menține forma canapelei mai bine, în comparație cu spuma cu densitate redusă. Cele mai bune arcuri utilizate pentru fabricare sunt arcurile cu opt căi, legate manual. Aceste arcuri adaugă fermitate și determină nivelul de confort al canapelei. Sunt incredibil de confortabile și construite durabil, cu un preț pe măsură. 

O opțiune mai puțin costisitoare sunt arcurile serpentine, care sunt segmente pre-asamblate de sârmă șerpuită, răsucite. Arcurile serpentine sunt o opțiune excelentă la prețuri accesibile. Evitați arcuri serpentine ieftine și ușoare, care pot apăsa pe cadru sau se pot lăsa.

Spuma poliuretanică este o umplutură obișnuită de pernă, durabilă și ușor de întreținut. Dar fiți selectivi: spuma prea densă se poate simți tare, iar spuma prea moale se poate deteriora rapid cu utilizarea regulată. Pentru o canapea de lux, vă recomandăm spumă cu rezistență ridicată înfășurată într-o combinație de puf și pene.

Stilul

Diferitele stiluri de canapele disponibile pe piață includ o canapea extensibilă, standard, secțională, reclinabilă, braț laminat englezesc, șezlong, smoking și așa mai departe. Alegeți o canapea care să se potrivească cu alte piese de mobilier și interiorul sufrageriei .

Țesătură vs Piele

Asigurați-vă că tapițeria selectată este puternică și durabilă, mai ales dacă canapeaua va fi supusă unei utilizări regulate.

Tapițeria din țesături este disponibilă în fibre naturale sau sintetice - acestea sunt confortabile, disponibile în diferite materiale, imprimeuri, modele și necesită curățare regulată. Unele țesături precum bumbacul și inul sunt cele mai confortabile, în timp ce țesăturile sintetice sunt rezistente la pete. Mătasea are un aspect inerent sofisticat. 

Rețineți că țesăturile bine țesute au un număr mai mare de fire și rezistă mai mult. Dacă canapeaua este aproape de o fereastră, optați pentru o țesătură foarte rezistentă la razele UV, care nu se va estompa în prezența razelor solare.

Tapițeria din piele oferă un aspect modern de lux canapelei, este ușor de curățat și este mult mai fermă decât tapițeria din țesături. Pielea este scumpă și este disponibilă în opțiuni minime de culoare; de asemenea, poate deveni foarte lipicioasă vara. Este cea mai potrivită pentru casele cu animale de companie, deoarece nu atrage sau acumulează acarieni sau părul de animale de companie și este ușor de întreținut.

Comentarii Facebook