Ce sancțiuni riscă șoferii care circulă cu anvelope de vară iarna, dacă fac accident


Șoferii au fost forțați să schimbe cauciucurile de vară după ninsorile căzute și chiar să bage serios mâna în buzunar pentru a cumpăra anvelope de iarnă.

Cei care le aveau de anul trecut s-au trezit că un schimb de anvelope este cu 30% mai scump față de primăvara trecută.

Ce spun proprietarii de service: ”Din cauza curentului electric, salariile care sunt. Costă între 100 şi 200 de lei, toate patru montate, echilibrate”.  ”Jantele de tablă... 100 de lei toate 4 de schimbat. Şi cele de aliaj, depinde de mărimea lor. Costă de la 120 de lei, până la 180 de lei”. 

În cazul unui accident auto, dacă şoferii nu au anvelope de iarnă, există riscul ca aceştia să nu fie despăgubiţi pe asigurarea CASCO. 

Marius Constantinescu, broker asigurări: ”Există contravenţie de la 1.300 la 2.900 de lei, cu ridicarea talonului. Există o sancţiune şi din partea asigurătorului CASCO. Constă fie în neplata dosarului de daună, fie în aplicarea unor franchize procentuale, care se vor reţine din despăgubire”, conform observatornews.ro. 

Pilotul de curse Sorin Ene a spus că ”este foarte important ca toţi conducătorii auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic. Pregătirea maşinii se face de cu seară. Sunt în comerţ spray-uri şi substanţe care fac în aşa fel încât să nu mai găsim maşina îngheţată. Lanţuri, lopăţică, săculeţul de nisip sau de sare nu trebuie să lipsească. Să nu lipsească ştergătoare de calitate”.

Cea mai ieftină anvelopă porneşte de la 250 de lei, racletele se vând cu preţuri cuprinse între 3 și 80 de lei, iar lopeţile costă între 20 de lei şi pot ajunge până la câteva sute de lei. 

Comentarii Facebook