Ce planuri are Primăria Cluj pentru a-i muta pe romii de pe Cantonului: Se vor achiziționa cel puțin 35 de locuințe


Primăria Cluj-Napoca susține că are în derulare mai multe proiecte de incluziune socială a persoanelor defavorizate care locuiesc pe strada Cantonului.

Conform viceprimarului Dan Tarcea, proiectul derulat de Asociația de Dezvoltare Intracomunitară, prin care câteva zeci de familii au fost mutate în locuințe sociale, va continua și în acest an, urmând să fie achiziționate alte câteva zeci de locuințe.

Sunt mai multe proiecte prin care încercăm să îi scoatem pe oamenii care locuiesc acolo din starea de marginalizare. Unul dintre ele este derulat prin Asociația de Dezvoltare Intracomunitară, care pe fonduri norvegiene a reușit în anii trecuți să cumpere 35 de locuințe sociale. Practic 35 de familii au fost mutate din zona Cantonului, din zona Pata Rât, în locuințe care au fost dotate cu aragaze, cu frigidere, cu toate utilitățile. Acest program va continua și în acest an, adică cel puțin alte 35 de locuințe vor fi achiziționate în zona metropolitană, astfel încât să putem să îi scoate pe oameni din starea de marginalizare socială”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, în cadrul unei emisiuni radio. 

Totuși, pentru a putea beneficia de acest proiect, locuitorii de pe Cantonului trebuie să îndeplinească un set de condiții.

Sunt și câteva condiții pentru a se putea muta. Trebuie să aibă un loc de muncă, trebuie să facă dovada că se pot întreține și că pot să plătească cheltuielile din acea locuință și una din condiții este să aibă buletin și să aibă o vechime de când locuiesc pe strada Cantonului, pentru că nu am vrea să scoatem 35 de familii din acea zonă și în locul lor să apară alte 35 de familii din altă parte”, a mai spus viceprimarul.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a alocat și în acest an, dijn bugetul local, fonduri pentru achiziția de apartamente care să servească drept locuințe sociale.

Am alocat și anul trecut 2 milioane de euro pentru achiziția de locuințe sociale. Am reușit să cumpărăm doar una singură, un apartament cu patru camere care a costat 94.000 de euro. Anul acesta am reluat aceasăt procedură de achiziție și cred că în următoarea ședință de Consiliu Local vom putea intra cu încă două apartamente pentru locuințe sociale”, a declarat Tarcea.

Comentarii Facebook