Duminica 28 Aprilie

Ce a pățit un clujean cu o comandă făcută la Jysk! UPDATE Jysk: termenul de livrare e respectat conform comenzii - VIDEO


Un clujean acuză magazinul Jysk că nu i-a livrat la timp o comandă făcută în 22 noiembrie, pentru o măsuță de cafea pentru living. Acesta s-a deplasat la magazin și a cerut să îi fie returnați banii, pentru a putea cumpăra pe loc măsuța, care era expusă. Se pare, insa, ca totul a pornit de la neintelegerea termenului de livrare. 

Reprezentanții Jysk spun că termenul de livrare este de 14 zile lucrătoare, nu calendaristice, fapt  care apare, intr-adevar, si pe site-ul companiei in momentul in care doresti sa faci comanda. Probabil, insa, clientul nu a observat ca este vorba de zile lucratoare, si de aici a pornit toata nemultumirea acestuia. 

Ăștia sunt cu măsuța pe stoc și nu vor să îmi dea. În plus nimeni nu știe unde e coletul ăla care l-am comandat eu și care trebuia să ajungă în 14 zile.

Mai mult nu vor să îmi facă retur la bani și mi-au spus că, dacă vreau să anulez factura, să sun la București că așa sunt regulile lor.

Bă ăștia au căpiat toți în țara asta. Fiecare face ce vrea. 

Și dacă întreb unde e măsuța și când ajunge au zis că ei nu pot verifica și nu se știe”, ne-a spus clujeanul nemulțumit.

Acesta a spus că se va duce la Protecția Consumatorilor pentru a-și căuta dreptatea.

Compania Jysk susține că acest client a fost informat încă de la început că livrarea se face în magazin, în termen de 14 zile lucrătoare, deci termenul maxim de livrare ar fi de 14 decembrie, nu 6 decembrie, cum ar fi fost dacă erau zile calendaristice si cum probabil a inteles initial acesta. ”Clientul a comandat online o masă, iar în momentul plasării comenzii a fost anunțat că termenul de livrare este de 6-14 zile lucrătoare, ceea ce înseamnă că data limită până la care să ajungă comanda este de 14 decembrie 2023.

Așadar, JYSK nu promite livrarea din 22 noiembrie, ci a informat clientul că livrarea se face până la data de 14 decembrie 2023. Această dată nu a fost depășită, produsul nu a întârziat, astăzi fiind 8 decembrie 2023. Clientul a înțeles acest lucru după ce a discutat cu serviciul clienți și acum așteaptă livrarea comenzii, conform termenului inițial. O a doua informație eronată este că marfa s-ar fi pierdut.

Colegii noștri l-au informat pe client că produsele nu au ajuns în magazin – comanda online fiind făcută cu ridicare din magazin. Acest lucru nu înseamnă că nimeni nu mai găsește masa, ci doar că nu a ajuns încă în magazin pentru a fi ridicată de client”, precizează reprezentanții Jysk.

WhatsApp Image 2023-12-07 at 13.17.24.jpeg

În paralel, pentru a putea rezolva cumva situația, el s-a dus la bancă pentru a anula tranzacția. ”Mă simt înșelat. Și ca să nu facă ei două trei documente în plus, mă pun pe mine pe drumuri. Managera de magazin nu a vrut să facă. Un angajat a vrut să-mi dea măsuță și ea a zis că nu, că pe urmă rămâne ea pe stoc cu aia pe care am comandat-o eu.

I-am cerut să îmi fac refund la bani ca să o pot cumpăra direct din magazin. A zis că nu că numai Bucureștiul o să-mi trimită mie înapoi pe card”, a mai spus clujeanul.

Andi s-a dus la bancă pentru a verifica si a aflat ca desi comanda a fost făcută în 22 noiembrie, Jysk a facturat abia în 5 decembrie. 

Referitor la dorința clientului de a achiziționa o măsuță expusă în magazin, menționăm că produsele expuse sunt mostre și nu se vând, iar clienții sunt informați referitor la acest lucru în magazin. În momentul plasării comenzii, clienții sunt informați și că toate comenzile online cu ridicare din magazin vor fi livrare din depozit si nu se procesează din stocul magazinului.

Comanda clientului a fost facturată în data de 5 decembrie 2023, în momentul în care produsele au plecat din centrul de distribuție. Comanda urmează să ajungă în magazin, de unde va fi ridicată de client, conform opțiunii aleasă de client de ridicare a produsului din magazin”, au mai spus reprezentanții Jysk. 

WhatsApp Image 2023-12-07 at 14.01.51.jpeg


Reprezentantii Jysk susțin că au ajuns la un acord cu clientul. ”Găsiți mai jos și un screenshot cu mesajul primit de clienți în momentul plasării comenzii, în care sunt informați cu privire la termenul de livrare. Pornită de la o neînțelegere, această situație a fost lămurită și explicată clientului, care acum a înțeles condițiile de livrare”, au mai afirmat cei de la Jysk.

image004.png

Comentarii Facebook