Caz ȘOCANT! O fetiță cu o tumoră de un kilogram la cap va fi operată la Cluj - VIDEO

 

O fetiță de 4 ani din Sălaj, care are o tumoră de un kilogram la cap, va fi operată de medicii de la Clinica de Chirurgie Maxilofacială Cluj.

 

Părinții povestesc că până acum nimeni nu s-a încumetat să o opereze și i s-a făcut numai un tratament local.

 

Tumora după cum se vede este imensă. Problema este că sunt invadate toate aceste țesuturi care merg până la baza craniului. Viața acestui copil, fără o intervenție chirugicală, este un calvar”, a spus profesorul Teofil Lung, șeful Clinicii de Chirurgie Maxilo-Facială Cluj. 

 

Părinții fetei povestesc că totul a început după ce Elenei i-a apărut un ganglion în zona gâtului, în urmă cu un an și jumătate. Acesta a crescut, iar medicii au stabilit în urma unei biopsii că este vorba despre o tumoră malignă de glandă parotidă, o glandă salivară, anunță știrileprotv.ro. 

 

Operația de extirpare a tumorei va avea loc miercuri dimineața, medicii folosind o tehnică ce presupune îndepărtarea acesteia din exterior și din interior. 

 

Este un caz special din cauza vârstei, dar și din cauza localizării, fiindcă este foarte rară tumora de parotidă. Cazul este grav și din cauza dimensiunii. Cred că are în jur de un kilogram și ceva”, a mai spus profesorul Lung.

 

Cea mai mare tumoră din România a fost operată tot la Cluj, avea 4 kilograme, iar pacienta se simte acum bine.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

UPDATE


Profesorul Teofil Lung a declarat pentru Știri de Cluj că operația va începe la ora 9.00 si ar putea dura 5 ore. 

 

Operația va începe în jurul orei 9.00. Ar putea dura între 4 și 5 ore. Este un caz deosebit de grav pentru că este un copil sub cinci ani, care are cancer la față și care a făcut chimioterapie. Este foarte slăbită și operația va fi dificilă”, a explicat profesorul Teofil Lungu. 

 

Tumora s-a desvoltat pe gât și la baza craniului, fiind infectată. ”A fost plină de viermi când a ajuns la noi, la Cluj. Orice carne de asta se impute și face viermi. Părinții fetiței sunt oameni din comuna Almașu și care mai au doi copii și nu le ajung banii. Ziceau ca au avut cheltuieli mari și nimeni nu i-a spijinit. Fetița trebuia operată acum un an. Nu s-a făcut nimic pentru că medicii nu s-au încumetat”, a mai explicat profesorul Lung, șeful Clinicii de Chirurgie Maxilo-Facială Cluj. 


Comentarii Facebook