Caz ȘOCANT la Cluj: Un băiat de 3 ani a murit de Covid-19, luat din spital. Fusese operat pe creier. Azi ar fi fost ziua lui


Un copil de 3 ani operat pe creier la Clinica de Neurochirurgie a luat virusul COVID și a murit. Părinții spun că fiul lor a murit cu zile. 

Matei a început să aibă probleme de sănătate, iar părinții l-au dus la spital acum o lună şi două zile. Copilul avea reflux, iar la Spitalul de Copii s-a aflat că are o tumoră cerebrală. După două săptămâni de investigaţii, medicii au decis să îl transfere la Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judeţean pentru operaţie pe creier.

La Terapie intensivă, după operația pe creier, din lipsă de locuri, medicii l-au internat pe micuţ în aceeași secţie cu alţi doi pacienţi vârstnici.

Cei doi erau în stare foarte urâtă, din ce am văzut, aveau niște simptome, tușeau, aveau probleme cu respirația”, a spus tatăl băiatului. Un test COVID făcut după câteva zile a arătat că cei doi adulți din salonul de terapie intensivă aveau COVID, iar cel mic deja tușea, scrie observatornews.ro.

Sotul meu, de fiecare dată când mergea la vizita, îi spunea: domnul doctor, copilul face febră. E normal, e postoperator. Îi spunea și sotul meu: domnul doctor, nu-i faceti va rog o raza la plămâni, să vedem, să nu aibă ceva la plămâni. Nu, imposibil să aibă ceva”, a relatat mama copilului.

Cel mic a fost dus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu 70% afectare pulmonară, după două săptămâni de la operaţie. Lupta pentru viața lui a fost pierdută.

Copilul a fost dus pe secţia de ATI a Spitalul de Copii, dar trei zile mai târziu a murit.

Dr. Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca: ”Toate acestea s-au grevat pe un organism fragil, fragilizat de boala anterioara pe care o avea copilul.

Ariana, mama copilului: ”Copilul a ajuns cu plamanii afectati din cauza lor. Copilul era bine, era acum viu. Vreau ca să plătească pentru ceea ce i-a făcut copilului meu”.

Flavia Ţopan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj: ”Post-operator, pacientul a fost monitorizat pe sectia de Terapie Intensivă și pus într-o rezervă de trei locuri împreună cu alti doi pacienti care la momentul respectiv erau negativi”.

Familia depune plângere la Colegiul Medicilor.

Cronologia cazului:

- 3 martie părinții merg cu Matri la Pediatrie 2, cu probleme de reflux. Acolo au aflat că avea tumoră

- 16 martie - Matei este transferat la Neurochirugie

- 17 martie - A fost operat și dus in salon ATI cu doi batrani, cu simptome grave de Covid, tuse, febra, probleme respiratorii

- 19 martie - S-a făcut RMN și s-a văzut că operatia a decurs bine

- 20 martie - Unul din salonul ATI iese pozitiv. Toți sunt puși în izolare

- 21 martie - A doua persoană din salonul ATI iese pozitiva. Matei și tatpș lui sunt negativi

- Simptomele copilului se agravau de la o zi la alta 

- 1 aprilie - Matei era în stare gravă. A fost testat iar pentru transfer la Pediatrie. A iesit pozitiv. A fost izolat din nou

- 2 aprilie ora 15.00, copilul este transferat la Infectioase, unde s-a constat ca e grav (70% afectare pulmonară) 

- Seara a fost trimis de la infectioase la pediatrie si a murit in 5 aprilie.

Comentarii Facebook