Caz revoltător la Cluj! O femeie care suferă de cancer a fost nevoită să vândă casa pentru a-și cumpăra morfina, care îi ameliorează durerile


Pacienții care suferă de cancer sunt lăsați adesea față în față, singuri, cu boala. În această situație se află și o pacientă din Turda care și-a vândut casa pentru a-și putea procura medicamentele necesare supraviețuirii. Durerile asociate cancerului sunt greu de descris, iar oamenii care trec prin aceste momente cumplite plâng de disperare. 

Morfina, un medicament care ameliorează durerea bolnavilor de cancer, s-a scumpit dramatic în ultimele luni. Doamna Moisa, o pacientă din Turda, suferă de dureri îngrozitoare ca urmare a unui cancer cu metastaze, familia a fost nevoită să-i vândă casa din Lunca Mureșului pentru a-i putea cumpăra morfina și alte medicamente care îi ameliorează durerile. 

Cazul a fost relatat de deputatul Emanuel Ungureanu: „Doamna Moisa are dureri groaznice, suferă de cancer și are metastaze. Familia i-a vândut casa din Lunca Mureșului pentru a-i putea cumpăra morfina și alte medicamente care îi ameliorează durerile groaznice.

Pensia de 1000 de lei nu îi ajunge doamnei Moisa, nici măcar pentru medicamentele care nu mai sunt compensate 100% de Casa de Asigurări.

L-am întrebat astăzi, oficial, pe ministrul Sănătăţii Rafila, de ce nu face nimic pentru ca pacienții cu cancer să nu fie puși în situația să-și vândă casele pentru un gram de sănătate?!

Fiica doamnei Moisa a plâns de disperare la telefon, atunci când m-a sunat să-mi povestească coșmarul prin care trece cu mama ei chinuită de un sistem ticălos.

Rafila a amânat luni de zile Planul Național de Combatere a Cancerului, a interzis legea canabisului medicinal care oferea o alternativă pentru pacienții cu dureri cronice dependenți de morfină.

Cât de cinic și crud poate fi Rafila că nu le oferă pacienților cu cancer alternative moderne de terapie a durerii și nu conduce o politică a medicamentului care să sprijine pacienții cu cancer în faza terminală a bolii? Cum poate menține CIolacu în funcție un ministru al Sănătății în mandatul căruia pacienții își vând casele pentru medicamente?”.

Comentarii Facebook