Cățelul Pedro, salvat dintr-o benzinărie din Cluj, umblă din nou! Iubitorii de animale s-au mobilizat exemplar - VIDEO


Cățelul Pedro, preluat în 20 octombrie dintr-o benzinărie din Turda, după ce nu își putea folosi picioarele din spate, a fost salvat și acum umblă binișor. Efortul medicilor, donatorilor și voluntarilor a fost unul foarte mare. 

5 medici excepționali din România, Austria, Belgia și Serbia au colaborat pentru a afla un diagnostic dificil și rar întâlnit de care suferă #cuțuPedro, un câine al străzii din Turda, pe care l-am preluat total paralizat de picioarele din spate și pe care unii ne îndemnau să îl eutanasiem.

Datorită eforturilor impresionante ale medicilor și donatorilor care au făcut posibile investigațiile, am aflat că Pedro suferă de o formă de meningită spinală care i-a afectat coloana vertebrală. E un diagnostic extrem de rar întâlnit la câini, se întâlnește mai des la oameni”, au spus Alina Veștea.

Echipa medicală care s-a ocupat de cățel este formată din:

  • Dr. Marius Muste - Cabinet veterinar SanVete (Zambilei 15)
  • Dr. Florin Grosu - 4Vet Imagistică Veterinară Cluj (Eroilor 56 Florești)
  • Dr. Dietmar Schnötzinger - Tierklinik Schwanenstadt (Austria)
  • Prof. Dr. Ingrid Gielen - Universitate Belgia și Belgrad
  • Prof. Dr. Henri van Bree - Vetmed Image Belgrad, Serbia. 

Ei și noi, veterinarii și donatorii fără de care n-am fi putut să ajungem la rezultatul ăsta. Acum sperăm să îi găsim și un om iubărețului. 

Sper și cred că acest efort comun va ajuta și la diagnosticarea altor cazuri, pe viitor, având ca efect scăderea cazurilor de eutanasiere ale câinilor care prezintă paralizii cu rezultate asemănătoare.

E o poveste remarcabilă de curaj, reziliență și speranță. Un efort comun imens făcut de specialiști și donatori pentru un câine al străzii”, a mai completat Alina.

Cățelul Pedro a fost observat într-o benzinărie din Turda, unde trăia de mult timp. Într-un videoclip emoționant, cei de la benzinărie au postat strigătul de ajutor al lui Pedro în timp ce acesta se târa spre ei, luptându-se cu paralizia. ”Nu am putut sta deoparte și am intervenit, împreună cu Laura, știind că n-are nicio șansă noaptea la 1 într-o benzinărie din Turda, unde nu au urgențe veterinare. 

L-am internat la urgențe la Cluj, apoi am aflat de la o prietenă de un medic excepțional pe chirurgie pentru animale paralizate (Dr. Marius Muste), despre care mi-a zis că a ajutat-o mult cu operații pentru cazuri sociale, așa că l-am transferat după 2 zile la cabinetul SanVete, unde a fost spitalizat, tratat și ținut sub observație 9 zile. 

Datorită donațiilor și eforturilor noastre colective, Pedro a fost supus unui set extins de investigații, de la teste și radiografii până la tomografii și RMN. A ieșit la iveală un tablou complex, cu 3-4 tumori/chisturi (pe testicul, splină, plămân) și ceva care clar producea o compresie a măduvei spinării. 

Dar Pedro este un luptător și, datorită tratamentului primit la Sanvete și a îngrijirii dedicate, cred că pot să spun că se bucură acum de o recuperare de minim 90%. 

f3d6eb90fadfc853377ca94c54ee8e8e.png

Săptămâna trecută a primit ultima injecție, acum i-am făcut carnet, l-am deparazitat intern extern și urmează vaccinurile. 

Important e că Pedrică umblă singur, fără ajutor! Încă nu sare, posibil să existe mici sechele și pe viitor, dar suntem zilnic uimiți de cât de bine se reface, cât drag prinde de oameni și câtă iubire pare să aibă de dat. 

401083391_7626090847417230_5966264344229697330_n.jpg

Foto: Petsonality

E numai bun de luat acasă. "Doar să vină să-l vadă cineva, atât ar fi nevoie!", mi-au spus cei de la Biovet Cluj Făget, unde îl ținem cazat acum. Alte variante nu avem”.

Acum se caută un foster pentru jucăușul Pedro.

Acum îl putem ajuta pe Pedro să găsească un cămin cald și iubitor. Fiecare share (#Share) contează! Ajută-ne să-l facem cunoscut, pentru că știm că există suflete minunate care vor să ofere o a doua șansă unui prieten blănos.

Ne puteți ajuta să găsim un foster de la care să-l luăm pe Pedro când este nevoie la veterinar? Pedro are resursele necesare pentru tratament, dar stă internat la Biovet Făget de 15 zile, unde cazarea pe noapte costă 60 de lei, bani care ar putea fi mai bine folosiți pentru îngrijirea lui pe termen lung”, a mai spus Alina, ajutată de Laura, în salvarea acestui cățel.

Cele două pot fi contactate pe linkul de mai jos.

Comentarii Facebook